Новият документ предвижда да се постигне с ЕС споразумение за

...
Новият документ предвижда да се постигне с ЕС споразумение за
Коментари Харесай

Отхвърлиха Брекзит! Ето Какво Значи Това За Българите На Острова!

Новият документ планува да се реализира с Европейски Съюз съглашение за свободна търговия, по модела на това, което Европейски Съюз подписа с Канада, както и започването на паралелни полемики за търговски съглашения със Съединени американски щати, Индия или Китай.

Въпреки, че през 2016 година 37 на 100 от гласоподавателите й гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз, Лейбъристката партия не планува организирането на нов референдум за Брекзита. Ако подобен бъде проведен, той ще се отнася единствено до метода на овакантяване на Европейски Съюз, отбелязва в. " Еко ".

Твърдите английски бранители на Брекзит и техните печатни органи се пробват за следващ път да заблудят публичното мнение в страната за напускането на Европейски Съюз, написа английският в. " Гардиън " в публицистична публикация.

Предишната от многото неистини: че напускането на Европейски Съюз ще значи огромни вложения в английското опазване на здравето.

Новата неистина: че Англия към този момент има единствено два избора - сред никакво съглашение с Европейски Съюз и съглашение за свободна търговия, сходно на това с Канада, подписано в последния миг. Истината обаче е друга: Лондон разполага с време, с цел да направи това, което реши, както и с голям брой разновидности, от никакво съглашение, до оставане в Европейски Съюз. Време е да се мисли по-трезво.

В нито един миг от дебата обаче твърдите поддръжници на напускането на Европейски Съюз не споделиха какво желаят да съставлява Брекзита - всичко, което те предложиха, бяха лъжливи лозунги и цинични обиди, акцентира в. " Гардиън ".

Едва през вчерашния ден това се промени малко, откакто предлагането за съглашение за свободна търговия беше разказано допълнително елементи. То обаче съдържа лист от области, в които се подразбира, или непосредствено се споделя, че следва да бъде стеснен държавния надзор.

Документът планува една Англия, в която заплатите, сигурността на работните места, налозите и публичните разноски ще бъдат понижени, като метод за конкуренция с Европейски Съюз, предизвестява в. " Гардиън ", отбелязвайки, че измененията може да обиден правата на служащите, стандартите за произвеждане на храни, отбраната на околната среда и на персоналните данни. Платеният отпуск може да стане част от предишното, а националната система за опазване на здравето освен няма да получи спомагателни средства, а може и да приключи съществуването си.

Подобен проект няма поддръжката на Камарата на общините. Единственият проект, който има евентуално болшинство, е за съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз по модела на Норвегия, отбелязва в. " Гардиън ", наблягайки, че то зависи от решимостта на консервативните депутати, подкрепящи оставането в Европейски Съюз.

Твърдолинейните оферти, направени през последната седмица, са единствено подготовка за войната за Брекзит, която следва на конференцията на Консервативната партия.

Хардлайнерите се пробват да принудят държавното управление на премиерката Тереза Мей да се откаже от проекта от Чекърс и всичко, основано на него. Те не се интересуват какво ще се случи в Ирландия, на трудовия пазар или със отбраната на околната среда. Дори по слабите стандарти на Брекзита, това е проява на доктринална политика, акцентира в. " Гардиън ".

Консервативната партия наподобява се е отказала от здравия разсъдък във връзка с Брекзита, само че Англия може да направи нещо по-добро. Извън военно време, Лейбъристката партия рядко е получавала по-добра опция да приказва от името на страната в сериозен миг, акцентира изданието.

Вчера английското държавно управление утвърди новата имиграционна тактика, към която ще се придържа след напускането на Европейски Съюз, написа в. " Файненшъл таймс ", представен от ТАСС. Документът не планува жителите на Европейски Съюз да получат предпочитано право за влизане на английска територия. Това обаче може да се промени, в случай че Лондон и Брюксел реализиран прогрес в договарянията за изискванията на идното делене.

Освен това висококвалифицираните имигранти ще имат предимство при приемането на английски визи. Секторите, които имат потребност от евтина работна ръка, ще запазят правото да я наемат зад граница, планува още новият документ. Режимът ще влезе в действие най-рано през 2021 година, след привършване на преходния интервал след Брекзита, отбелязва в. " Файненшъл таймс ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР