Новият документ повтаря тази обосновка и я доразвива, като потвърждава,

...
Новият документ повтаря тази обосновка и я доразвива, като потвърждава,
Коментари Харесай

Папата казва, че свещениците могат да благославят еднополовите съюзи, исканията не трябва да подлежат на морален анализ

Новият документ повтаря тази аргументация и я доразвива, като удостоверява, че бракът е свещенодействие за цялостен живот сред мъж и жена. И акцентира, че благословиите не би трябвало да се дават по едно и също време с гражданския съюз или даже с облеклото и жестовете, които принадлежат на сватбата.

Но се споделя, че настояванията за такива благословии не би трябвало да се отхвърлят точка. Предлага необятно определение на термина „ благословия “ в Писанието, с цел да упорства, че хората, търсещи трансцендентна връзка с Бог и търсещи неговата обич и благосклонност, не би трябвало да бъдат подлагани на „ обстоен честен разбор “ като авансово изискване за приемането му.

„ В последна сметка благословията предлага на хората средство да усилят доверието си в Бог “, се споделя в документа. „ По този метод молбата за благословение показва и подхранва отвореността към трансцендентността, милостта и близостта до Бога в хиляди съответни условия от живота, което не е малко нещо в света, в който живеем. “

Той добави: „ Това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР