Новият договор на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис

...
Новият договор на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис
Коментари Харесай

Мерцедес затрупва Хамилтън с пари

Новият контракт на 7-кратния международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън с Мерцедес скоро ще е реалност и договорката ще го изведе надалеч преди всички негови сътрудници по доходи. Настоящият контракт на Люис с отбора е до края на 2023, само че двете страни оповестиха, че желаят да продължат да работят дружно.

Според профилирания уебсайт Sportune, новият контракт ще съдържа следните най-важни детайли: 49 милиона $ заплата на сезон и бонус от 25 милиона $ в случай че завоюва международната купа. Новият контракт на Хамилтън ще е за два сезона: 2024 и 2025.

От няколко години насам британецът е водачът с най-голяма заплата във Формула 1, макар че актуалният международен първенец Макс Верстапен съумя да се приближи, само че в този момент Хамилтън още веднъж ще се откъсне напред.
 Хамилтън с по-голяма заплата от Верстапен Хамилтън с по-голяма заплата от Верстапен
От договарянията изтече информация, че едно от главните условия на Хамилтън е било, Мерцедес да окаже сериозна поддръжка на фондацията на водача Mission 44. Всяка година Хамилтън внася 9 милиона $ от приходите си в бюджета на фондацията, а в този момент благодарение на Мерцедес тази сума ще отскочи на 15 милиона $.
 Мерцедес: Не бързаме с контракта на Хамилтън Мерцедес: Не бързаме с контракта на Хамилтън
Предполага се, че 2025 може да е последният сезон на Люис във Формула 1, тогава той ще навърши 40 години, само че той и Мерцедес договарят за нов 10-годишен ангажимент – водачът да стане дипломат на марката. Ако този договор бъде подписан, той ще донесе на Хамилтън 27 милиона $ за 10 години.
 Волф изясни за новия контракт на Хамилтън Волф изясни за новия контракт на Хамилтън
За 2022 година Хамилтън се подреди на 5-о място във Англия измежду хората, даряващи за благотворителни дела. Списъкът се прави от неделното издание на вестник The Times и даренията на водача са в размер на 20 милиона лири, което се равнява на 6,7% от това, което Хамилтън има.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР