Новият директор на Ел Би Булгарикум“ Владимир Русев обясни пред

...
Новият директор на Ел Би Булгарикум“ Владимир Русев обясни пред
Коментари Харесай

Новият директор на „Ел Би Булгарикум“ обясни дали ще останат намалените цени на млечните продукти

Новият шеф на „ Ел Би Булгарикум “ Владимир Русев изясни пред „ bTV “ дали ще останат понижените цени на млечните артикули у нас . Те бяха намалени от уволнения предходен шеф Николай Маринов , откакто той е.

Русев изясни, че сиренето и кашкавалът ще останат с 30% по-евтини , до момента в който не бъде назначена финансова инспекция по този случай. Тя ще покаже каква е положението на предприятието и дали има съображение да се вършат сходни отстъпки и до каква степен те са рентабилни.

Русев подсигурява, че ще влезе в връзка с всички сътрудници на сдружението и ще се опита да задържи равнищата на цените по огромните вериги. Той изясни, че за производството на 1 кг кашкавал са нужни 10 литра суровина . Тя коства сега 15 лв. и това демонстрира, че са били сключвани от предходното управление контракти, които не са преференциални.

Новият шеф уточни също по този начин, че на 7 декември, малко откакто са били определени за членове на Съвета на шефовете, е било свикано съвещание с девет точки в дневния му ред. И в последната, която е била „ всякакви “ действително се е криела опцията шефът да задължава финансово сдружението без ограничавания .

Маринов ги е убедил, че това е належащо за положителното оперативно управление на предприятието. Така пет дни по-късно той е сключил контракт за 3 милиона литра прясно мляко и то на цена от 1.50 лв. . Освен това е подписал и договор с компания, която е била основана предходния ден – за 2 милиона и 350 хиляди литра мляко на цена от 1.53 лв. . Дотогава то се е купувало на 1.15 лв. .

Първите сигнали за осъществени от Маринов злоупотреби са постъпили предишния петък . Русев увери потребителите, че в комерсиалната мрежа няма артикули, които са с ниско качество, тъй като базата на „ Ел Би Булгарикум “ във Видин е доста добра и тя не позволява излизането на артикули, които да са компрометирани. Там работели чиновници, които имали по 30-40 години опит и те нямало по какъв начин да позволен взаимни отстъпки в своята активност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР