Новият държавен секретар на Съединените щати – Антъни Блинкен, поздрави

...
Новият държавен секретар на Съединените щати – Антъни Блинкен, поздрави
Коментари Харесай

Новият държавен секретар на САЩ с обръщение към България по случай 3 март

Новият държавен секретар на Съединените щати – Антъни Блинкен, поздрави България по случай Трети март и изрази очакване за по-близко съдействие със страната ни.



„ Като постоянни другари, съдружници и сътрудници Съединени американски щати и България споделят общ ангажимент към свободата, правата на индивида, демократичните и виновни институции, сигурността и пазарната стопанска система. Придържането към тези реализирани с огромни старания полезности не е елементарно, само че всички ние би трябвало да се стремим да го вършим - за себе си и за бъдещите генерации “, написа Блинкен в приветствения адрес.

„ Очакваме с неспокойствие да работим дружно, до момента в който сте отпред на самодейността „ Три морета” тази година и до момента в който се възвръщаме от световната пандемия, съживяваме стопанските системи си, укрепваме нашите институции, оправяме се с общи районни и световни провокации и доразвиваме стратегическото си партньорство. Отправям своите пожелания за една мирна, здрава и просперираща година и чакам да продължим нашето другарство и да задълбочим съдействие си “, написа още държавният секретар на Съединени американски щати.

По-рано денем поздравления насочи и новият дипломат на Руската федерация у нас – н.пр. Елеонора Митрофанова
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР