Новият чип ще има до осем CPU ядра и iGPU

...
Новият чип ще има до осем CPU ядра и iGPU
Коментари Харесай

AMD подготвя настолен процесор Ryzen 7000G с най-мощния GPU

Новият чип ще има до осем CPU ядра и iGPU Radeon 780M

Нов десктоп процесор Ryzen 7000G с мощна графика се чака на пазара
(снимка: AMD)

Скоро на пазара ще се появи нов процесор на AMD, който съгласно предварителните информации ще съдържа най-мощното графично ядро. Става въпрос за настолния чип Ryzen 7000G.

Поддръжката за този процесор към този момент се появи във фърмуера за дънни платки AGESA 1008, заяви Videocardz. Това подсказва, че появяването на Ryzen 7000G на пазара е близо.

На страница с изложение на платката Asus B650 непосредствено е маркирано, че новата актуализация на фърмуера поддържа упования процесор на AMD.
още по темата
Все още няма детайлности за самия процесор. Предполага се, че както и в други случаи, AMD ще модифицира мобилен APU в настолен, като усили честотата и смъкна рестриктивните мерки на мощността.

Тоест настолният Ryzen 7000G ще бъде техническо копие на мобилния Ryzen 7040 – процесор с до осем ядра и iGPU Radeon 780M, който може да разкрие цялостния си капацитет с увеличение на TDP.

В момента на пазара се оферират процесори Ryzen 5000G със старите Vega iGPU, защото линията Ryzen 6000G към момента не се е появила.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР