Новият чип идва в изпълнение BGA и консумира 65 вата

...
Новият чип идва в изпълнение BGA и консумира 65 вата
Коментари Харесай

Intel Core-B дава на лаптопите мощта на десктоп процесор

Новият чип идва в осъществяване BGA и употребява 65 вата – колкото настолен

Мобилен процесор от линията Coffee Lake се явява продуктивен колкото своя десктоп аналог

Наскоро Intel показа близо 30 нови процесора за настолни и мобилни компютри, само че зад кадър останаха още няколко чипа на компанията. Един от тях към този момент е прочут с неофициалното име Core-B – това е мобилен процесор от линията Coffee Lake, само че с любопитни разлики.

Core-B се характеризира с TDP индикатор (разсейвана топлинна мощност) от 65 вата, както своите десктоп аналози, само че в същото време има BGA осъществяване и се отнася към мобилната линия процесори. Дори върховият, 6-ядрен Core i9-8950HK официално има TDP 45 вата, въпреки и с известни ангажименти, отбелязва AnandTech.
още по тематиката
Всъщност става въпрос за три мобилни процесора – Core i7-8700B, Core i5-8500B и Core i5-8400B, които са изцяло идентични на настолните модели с аналогични показатели. Предполага се обаче, че мобилните чипове имат закрепен предел на мощността на равнище 65 вата, до момента в който при настолните модели мощността е по-голяма, а цената на индикатора TDP е условна.

Новите мобилни процесори могат да намерят приложение в моноблок компютри и ноутбуци, при които изчислителната мощност на обичайните мобилни процесори не е задоволителна, а изборът на настолни чипове постанова операции с лимита на разсейваната топлинна мощ, с цел да не прегреят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР