Новият чип Blockscale ASIC осигурява производителност до 580 Ghash/s(снимка: Intel) Intel

...
Коментари Харесай

Нов чип на Intel ускорява добива на биткойн


Новият чип Blockscale ASIC обезпечава продуктивност до 580 Ghash/s
(снимка: Intel)

Intel пусна профилиран чип за копаене на биткойн и други криптовалути с криптографски логаритъм SHA-256. Микросхемата Blockscale ASIC предлага доста добра енергийна успеваемост при високо равнище на продуктивност.

Според Intel, чипът обезпечава продуктивност до 580 Ghash/s. Що се отнася до потреблението на сила, тя варира от 4,8 до 22,8 W. Енергийната успеваемост се прави оценка единствено на 26 джаула на терахеш. e и доста компактна – единствено 7×7,5 мм в опаковка.

До 256 чипа Blockscale могат да бъдат комбинирани в един майнер, което ще обезпечи продуктивност на цялата система от 148 Thesh/s, при консумация на сила от 3860 W. За съпоставяне, водещата система за копаене от има продуктивност 140 Thesh/s и консумация от 3010 W. Тоест, във връзка с енергийната успеваемост, решението на Intel отстъпва.
още по темата
Доставките на Blockscale ASIC за клиенти ще стартират през третото тримесечие на 2022 година, оповестиха от компанията. Системите, основани на новия чип, ще се създават от други компании.

Argo Blockchain, Block, Hive Blockchain Technologies и GRIID Infrastructure ще бъдат измежду първите клиенти, които ще получат системи, основани на Blockscale ASIC. През 2023 година и по-късно Intel ще предложи своите ASIC и на други клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР