Новият британски премиер Борис Джонсън се зарече Великобритания да излезе

...
Новият британски премиер Борис Джонсън се зарече Великобритания да излезе
Коментари Харесай

Лондон може да напусне ЕС дори преди 31 октомври

Новият английски министър председател Борис Джонсън се зарече Англия да излезе от Европейския съюз " на 31 октомври или даже по-рано, без в случай че или само че ". Това съобщи той на първото съвещание на кабинета си в четвъртък и даде обещание да преодолее безизходицата с Брекзит, която смъкна от власт предшественичката му Тереза Мей, съобщи Асошиейтед прес.

Джонсън сподели пред преди малко назначените от него основни министри, че " нашата страна е в решителен миг в своята история ".

По-късно денем министър председателят ще показа целите на държавното управление пред Народното събрание.

Депутати от Консервативната партия, които са срещу Брекзит без съглашение, в това число някои от министрите на Тереза Мей, отстранени от Джонсън, дават обещание да поведат борба щом Народното събрание се събере след шестседмичната почивка, започваща в петък.

Това породи догатки, че може да бъде изработен опит за събаряне на държавното управление с предложение за гласоподаване на съмнение. Друга опция е Джонсън да свика предварителни избори през есента с вярата да завоюва парламентарно болшинство, с цел да реализира проектите си, прибавя АП, която напомня, че новият кабинет има 100 дни за напускането на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР