Новият британски премиер Борис Джонсън отстрани противника си в надпреварата

...
Новият британски премиер Борис Джонсън отстрани противника си в надпреварата
Коментари Харесай

Джереми Хънт няма да е част от правителството на Борис Джонсън

Новият английски министър председател Борис Джонсън в профил съперника си в конкуренцията за лидерския пост на английските консерватори - Джереми Хънт, от министерството на външните работи. Новината заяви самият Хънт през днешния ден, предадоха международните организации.

"За мен щеше да бъде чест да продължа работата си на министър на външните работи, само че разбирам потребността на новия министър председател да избере своя екип ", написа Хънт в Туитър. Той изясни, че Джонсън общително му е предложил друга роля в държавното управление, само че той е отклонил офертата.

Джонсън е в развой на сформиране на държавното управление си. Повечето водещи министри от кабинета на предшественичката му Тереза Мей към този момент се отдръпнаха, като споделиха, че или сами са взели това решение, или им е било благодарено за свършената работа и са били приканени да се отдръпват.

Хънт остава народен представител в Народното събрание, откъдето, както той самият сподели, ще окаже цялостна поддръжка на Джонсън.

Британската министърка на защитата Пени Мордонт разгласи през днешния ден, че подава оставка и че няма да е част от държавното управление на Борис Джонсън, съобщи Ройтерс.

"Ще стана още веднъж редови народен представител, като в това ми качество министър председателят ще разполага с цялата ми поддръжка ", написа Мордонт в Туитър. Мордонт е привърженичка на Брекзит и поддържа съперника на Джонсън Джереми Хънт в битката за установяване на нов водач на Консервативната партия и министър председател на Англия.

Британският министър на бизнеса Грег Кларк и министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс също оповестиха, че подават оставка, откакто Борис Джонсън публично стана министър председател.

"Сърдечно приветствам Борис Джонсън за това, че стана министър председател. Той е прав, че ще образува нов екип за новото държавно управление ", съобщи Кларк, който бе един от проевропейските министри в държавното управление на досегашния министър председател Тереза Мей.

"За страдание напущам държавното управление. Ще поддържам Борис Джонсън и държавното управление като народен представител ", сподели Лиъм Фокс, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР