Новият британски посланик в Москва Найджъл Кейси встъпи в длъжност

...
Новият британски посланик в Москва Найджъл Кейси встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Великобритания изпрати новия си посланик в Москва

Новият английски дипломат в Москва Найджъл Кейси встъпи в служба в сряда, като връчи копие от акредитивните си писма в съветското външно министерство. Това се споделя в известие на пресслужбата на английското посолство в Москва. По-късно той ще връчи акредитивните си писма на съветския президент Владимир Путин.

„ Въпреки актуалните условия, за мен е огромна чест да поема поста на английски дипломат в Руската федерация “, споделя Кейси, чиито думи цитира пресслужбата. Дипломатът добави, че работата му в Москва е значима и ще включва решаването на доста въпроси.

Кейси е роден в Роял Ремингтън Спа в Централна Англия. На работа в английското външно министерство постъпва през 1991 година В интервала 2003-2006 година работи в Британското посолство в Москва. Впоследствие е бил министър-съветник в Ню Делхи (2007-2011), дипломат в Сараево (2011-2013), персонален секретар на министър-председателя по външната политика (2014-2016) и английски висш секретар в Претория (2017-2021). От 2021 година досега Кейси е бил специфичен представител на английския министър-председател за Афганистан, в същото време и началник на отдела на външното министерство за Афганистан и Пакистан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР