Новият бранител на Ювентус Матайс Де Лихт е убеден, че

...
Новият бранител на Ювентус Матайс Де Лихт е убеден, че
Коментари Харесай

Де Лихт: Роналдо и Сари са перфектните учители

Новият защитник на Ювентус Матайс Де Лихт е уверен, че е взел вярното решение с прехвърлянето си в италианския първенец. Холандският национал, който преди две седмици навърши 20 години, се спря на офертата на “старата госпожа”, тъй като счита, че в този клуб ще се развие най-добре.

“Тук попаднах на съвършените учители като Кристиано Роналдо и Маурицио Сари”, разяснява някогашният капитан на Аякс пред De Telegraaf.

Де Лихт не взе присъединяване в първия дуел на Юве от Серия “А”, само че се чака напълно скоро да бъде измежду титулярите, откакто в петък Джорджо Киелини получи тежка контузия.

“Изненадан съм, когато чета рецензии за това, че не съм бил играл - показа Де Лихт. - Това е естествен стадий за млад футболист като мен, когато той се причислява към водещ клуб. Преди идването ми тук имах дълъг диалог с треньора Сари. Той ми сподели какво желае от мен и изясни, че първият месец ще е интервал на огромна смяна за мен. Осъзнавам, че с всеки минал ден ставам все по-силен, усещам се във все по-добра форма и като цяло подвигам равнището си. През сезона има толкоз доста срещи и по тази причина е добре в клуба да има петима постоянни бранители. От мен се желае всеки ден да си задавам въпроса какво направих, с цел да стана по-силен футболист.”

De Ligt: " I have Italian lessons for an hour and a half five times a week...my girlfriend Annekee has three hours of lessons every working day. We just want to adapt to our new country as quickly as possible. " pic.twitter.com/E7IPMhElDr
— Juvefc.com (@juvefcdotcom) August 31, 2019
Холандецът е бил удивен още по време на медицинските си прегледи в клуба. “Самите проби продължиха час и половина, като оглеждаха даже зъбите ми. Най-много се впечатлих от това, че те можеха да изчислят какъв е физическият ми капацитет. Останах удовлетворен от заключението им, тъй като ми обясниха, че има още толкоз доста да се развъртвам. Екипът от експерти ми показва в кой аспект не съм на 100% и по какъв начин да доближи цялостното си развиване във въпросното нещо.

В тренировките акцентираме основно на тактиката, до момента в който в Аякс акцентът беше върху позиционирането ни на терена. Защитаваме се в линия и затова цялостното съгласие и синхрон с другите бранители е от огромно значение. Трябва да бъдем съвършени в това. Това е от огромна изгода за моето развиване, тъй като аз желая да се трансформира в по-добър защитник. Идването в Ювентус беше вярното решение за мен, тъй като съвсем всички огромни клубове, включително и Манчестър Сити, практикуват зонова отбрана.

Разбиранията на Сари за защитата не се разграничават доста от метода в Холандия. Наставникът желае отбранителната ни линия да е високо изнесена напред и нямаме право да се отдръпваме обратно. Същото беше и в Аякс.

Arriving in style #UCLdraw #CR7JUVE #ForzaJuve pic.twitter.com/hUxxUP3T3G
— JuventusFC (@juventusfcen) August 29, 2019
Кристиано и останалите звезди в клуба са съвършените учители. Те ми демонстрират какъв брой мога да се подобря, в случай че се грижа за тялото си. Специално при Роналдо е изключителна лудница. Той би трябвало да се оправя с толкоз доста неща. Говорим за хиляда пъти повече от това, на което аз съм привикнал. Когато бяхме в Азия, той направи единствено една крачка отвън хотела и хората безусловно пощуряха, като опитваха всичко единствено с цел да го зърнат. Но и на фона това той намира време за своите почитатели, което също е урок за мен. Понякога си казваш “не сега”, само че в реалност се изисква напълно малко изпитание, с цел да доставиш наслада на хората. Всички изискуем доста на Кристиано.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР