Новият български млад талант в тениса на маса Йоан Величков

...
Новият български млад талант в тениса на маса Йоан Величков
Коментари Харесай

Специални призове за новия български талант в тениса на маса


Новият български млад гений в тениса на маса Йоан Величков беше отличен със специфични призове и награди от „ София – европейска столица на спорта “.

Едва на 14 години, Йоан Величков прави същински възторг в спорта с най-малката топка, като към този момент е в Топ 25 на европейската класация, а неотдавна завоюва бронз на Световната купа в Катар в своята възрастова група.

Церемонията по награждаването се състоя по време на тържественото разкриване на откритото градско ученическо състезание в спортната зала на учебно заведение „ Свети Георги “ на бул. Вапцаров “.

За седма поредна година шампионатът ще излъчи ученическите първенци на София, а огромният интерес и многото участници постановиха обезпечаването на спомагателни маси.

След двегодишните прецизни здравни ограничения, в този момент младежите са жадни за спорт и това е повода за многочислените поръчки.

Участие в шампионата взеха към 300, което е връх в седемгодишната история на конкуренцията.

На събитието бяха отличени и най-активните преподаватели от столични учебни заведения.

Турнирът се провежда за седма поредна година от Столична община, Фондация „ София – Европейска столица на спорта “ и БФ по тенис на маса като намерено градско ученическо състезание от V до ХII клас.

Преди тържественото разкриване и награждаване на първите призьори, се състояха и предстоящите с голям интерес демонстрации на младите български звезди в тениса на маса.

Наред с Йоан Величков, своите умения демонстрираха и други двама национални състезатели: Георги Стоянов от ЧНУ „ Ерих Кестнер “ (в групата VIII – X клас) и Симеон Спасов от Първа АЕГ (в групата XI – XII клас).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР