Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл, представител на

...
Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл, представител на
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър заговори за концентриране на бежанци в специални центрове

Новият австрийски министър на вътрешните работи Херберт Кикъл, представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), провокира дискусия с предлагането си претендентите за леговище да бъдат настанявани "концентрирано " в специфични центрове, защото употребяваната от него дума поражда асоциации с нацистките концентрационни лагери, съобщи Агенция Франс Прес.

На конференция във Виена Кикъл предложи да се сътвори на "адаптирана инфраструктура, която ще даде опция за съсредоточено настаняване на едно място на хора, подали молба за леговище ".

В отговор на журналистически въпроси за употребяваните от него думи, австрийският вътрешен министър увери, че никога не е имал желание да предизвика и предложи като опция израза "групиране на хората " на едно място. Изказването му обаче провокира бурни реакции в обществените мрежи.

Правителството на канцлера реакционер Себастиан Курц встъпи в служба в средата на декември. Шест министерства са поверени на АПС, в това число основните ведомства на вътрешните работи, на обраната и на външните работи, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР