Новият Aspire 5 има тънък 17,95 мм корпус и пясъкоструен

...
Новият Aspire 5 има тънък 17,95 мм корпус и пясъкоструен
Коментари Харесай

Aspire 5 и 7 – мощни и тънки, за взискателни потребители


Новият Aspire 5 има тъничък 17,95 мм корпус и пясъкоструен алуминиев похлупак
(снимка: Acer)

Нови преносими компютри Aspire 5 и 7 от Acer идват с мобилни процесори AMD Ryzen 5000, които като се изключи че покачват скоростта на работа, усъвършенстват и енергийна успеваемост. Със своите до 8 ядра и високоскоростна памет с ниска консумация на сила процесорите обезпечават два пъти по-висока скорост на трансфер на данни спрямо предходното потомство.

Изчистеният дизайн на моделите от тази серия ще се хареса на консуматори, които избират тънък жанр, изключително когато работят в придвижване или са в офиса с клиент. В допълнение към бързите процесори Ryzen 5000, преносимите компютри Aspire 7 разчитат и на графика Nvidia GeForce GTX 1650, което ги прави подобаващи за потребностите както на експерти, по този начин и на компютърни запалянковци.

Цялата тази компютърна мощност се обитава в корпус с тегло единствено 2,15 кг, т.е. преносимият компютър може да се носи на всички места и това не е за сметка на неговата продуктивност. С до 32 GB DDR4 памет и до 1 TB PCIe SSD, тази мощна машина ще се оправи безпроблемно с всевъзможни приложения.

Лаптопът също по този начин разполага с портове по новия стандарт USB-C за бърз трансфер на данни със скорост до 5 Gbps. Двулентовият Wi-Fi 6 (802.11ax) адаптер усъвършенства междинната скорост на продан на данни с мрежата до 3 пъти  и понижава латентността с до 75 % спрямо Wi-Fi 5 (802.11ac).

Aspire 7 e подобаващ както за експерти, по този начин и за компютърни запалянковци
(снимка: Acer)

В тънкия корпус на преносимия компютър е подложен страховит 15,6-инчов FHD екран с тясна рамка към него, тъй че съотношението на площта на екрана към тази на корпуса е 81,61%. Функциите Acer Color Intelligence и Acer ExaColor в композиция демонстрират точно тъкмо всяко изображение на екрана. Първата от тях обезпечава по-ясни и естествени облици с по-малко натоварване на процесора. Динамично се контролират в действително време параметрите „ гама ” и „ плътност ”, с цел да се усъвършенства цветът на екрана и неговата бляскавост, без да се допусне изрязване или пренасищане на цветовете.

И най-после, дизайнът за изстудяване на преносимия компютър предлага голям брой режими на работа, като подсигурява, че той ще работи безшумно и постоянно добре охладен. С комбинацията клавиши „ Fn + F ” скоростта на вентилатора може да се редува сред режимите спокоен, естествен или продуктивен.

Тесни рамки обкръжават 15,6-инчовия FHD IPS  екран на Aspire 5 (снимка: Acer)

Aspire 5 също употребява мощните нови процесори от серията Ryzen 5000, има графичен процесор Radeon RX 640, памет 24 GB и до 1 TB M.2 PCIe SSD NVMe и/или до 2TB HDD. Любителите блогъри, фотографи и студенти, които търсят наличен, само че мощен преносим компютър, ще открият, че Aspire 5 има всичко належащо, с цел да работи по едно и също време с голям брой приложения, превключвайки бързо сред тях.

Неговият тъничък 17,95 мм корпус и пясъкоструен алуминиев похлупак му придават грациозен и изтънчен външен тип. Тесни рамки обкръжават 15,6-инчовия FHD IPS  екран, който работи по технология Acer BlueLightShield и понижава излъчването на евентуално нездравословната синя светлина.

Подобно на Aspire 7, и този преносим компютър предлага портове по новия стандарт USB-C за супер бърз трансфер на данни, както и двулентов Wi-Fi 6 (802.11ax) адаптер и система за изстудяване с няколко режима на работа.

Точните спецификации, цени и наличия на новите преносими компютри от серии Aspire 5 и Aspire 7 варират според от района, прецизираха от Acer.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР