Новият аржентински президент Хавиер Милей намали наполовина броя на министерствата,

...
Новият аржентински президент Хавиер Милей намали наполовина броя на министерствата,
Коментари Харесай

Новият аржентински президент оряза наполовина броя на министерствата

Новият аржентински президент Хавиер Милей понижи на половина броя на министерствата, като съблюдава по този метод едно от обещанията си, дадени през предизборната акция, съобщи ДПА.

Това редуциране е належащо, " с цел да бъдат рационализирани дейностите на националната страна и да станат по-ефективни ", се споделя в днешно изказване на аржентинското държавно управление.

Милей, който е ултралиберален икономист и се самоопределя като " анархокапиталист ", е подписал указа в неделя, след церемонията по встъпването си в служба като президент.

Броят на министерствата в Аржентина ще бъде понижен от 18 на девет. 

Създава се ново министерство на човешкия капитал, в което ще бъдат обединени функционалностите на досегашните министерства на общественото развиване, опазването на здравето, труда и образованието. Досегашното министерство на дамите, половете и многообразието ще стане работа на послушание на министерството на човешкия капитал.

Министерството на правораздаването и човешките права занапред нататък ще се назовава единствено министерство на правораздаването. Според в. " Пахина 12 " това преименуване е " ясно и знаково политическо обръщение, което в сходство с дискурса на отказване на закононарушенията, осъществени от диктатурата ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР