Новият антибиотик е ефективен срещу мултирезистентни щамове бактерии в лабораторията,

...
Новият антибиотик е ефективен срещу мултирезистентни щамове бактерии в лабораторията,
Коментари Харесай

Учените създават нов синтетичен антибиотик, ефективен срещу резистентни на лекарства супербактерии

Новият антибиотик е ефикасен против мултирезистентни варианти бактерии в лабораторията, само че са нужни спомагателни проби, с цел да се дефинира дали работи при хора.

Изследователи в Съединените щати са основали нов антибиотик, който съгласно тях преодолява разнообразни форми на антимикробна устойчивост.

Синтетичният антибиотик, наименуван крезомицин, е ефикасен против мултирезистентни варианти на бактерии като Staphylococcus aureus, Escherichia coli и Pseudomonas aeruginosa.

Две от тези бактерии са включени в листата на Световната здравна организация (СЗО) с предпочитани патогени, за които са „ нужни незабавно нови антибиотици “. Антимикробната устойчивост, когато бактерии, вируси или други микроби към този момент не реагират на медикаменти, е съществена опасност за публичното здраве, която предизвиква повече от 35 000 смъртни случая в Европейския съюз годишно.

Изследователите от Харвардския университет споделят, че скоростта на разкриване на ефикасни антибиотици не подхожда на скоростта на разпространяването им в международен мащаб заради корист с антибиотици и липса на тласъци за създаване на тези медикаменти.

„ Въпреки че към момента не знаем дали крезомицин и медикаменти като него са безвредни и ефикасни при хората, нашите резултати демонстрират доста усъвършенствана инхибиторна интензивност против дълъг лист от патогенни бактериални варианти, които убиват повече от милион души всяка година, спрямо клинично утвърдените антибиотици ", сподели в изказване Андрю Майерс, професор по химия в Харвардския университет, който управлява проучването.

Новата молекула е една от няколкото, които екипът е създал и е въодушевена от клас антибиотици, наречени линкозамиди. Те включват постоянно предписвания клиндамицин, антибиотик, който се употребява за лекуване на съществени бактериални инфекции.

„ Повечето антибиотици са или естествени артикули, или полусинтетични (химически модифицирани) версии на естествени артикули. Въпреки това може да е мъчно да се знае по какъв начин най-добре да се трансформират химически антибиотиците, с цел да работят по-добре “, сподели Андрю Едуардс, старши учител по молекулярна микробиология в Imperial College London, който не е взел участие в проучването.

„ Като такава, тази работа е забавна и значима, тъй като изследва на най-фундаменталното атомно равнище по какъв начин съществуващите антибиотици стопират растежа на бактериите. След това откривателите използваха тази информация, с цел да основат нов антибиотик, който освен работи доста дейно, само че и може да преодолее устойчивостта, " добави той.

Новият антибиотик крезомицин е ориентиран към бактериалната рибозома и има усъвършенствана дарба да се свързва с нея.

Въпреки че в някои случаи бактериите могат да развият устойчивост към антибиотици, ориентирани към рибозомите, като създават ензими, които нарушават способността на лекарството да се прикрепи към тях, този антибиотик доста наподобява на своята цел, с цел да бъде по-ефективен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР