Новият американски посланик в България – Херо Мустафа и семейството

...
Новият американски посланик в България – Херо Мустафа и семейството
Коментари Харесай

Посрещнаха с хляб и сол новия американски посланик Херо Мустафа

Новият американски дипломат в България – Херо Мустафа и фамилията й, дойдоха в София.

„ Посрещнахме дипломат Мустафа в новия й дом с самун, шарена сол и мед”, написаха във Facebook от американското посолство в България.



Херо Мустафа е новият ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България. Тя размени на този пост Ерик Рубин, който напусна страната ни, с цел да заеме по-висока позиция.
Избягала от Ирак ще е новият дипломат на Съединени американски щати у нас Историята на Херо Мустафа се трансформира във филм
Родената през 1973 година Херо Мустафа произлиза от кюрдско семейство от Ербил, Ирак. Има бакалавърска тапия от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Омъжена е и има две деца.

Снимка: U.S. Embassy Sofia/Facebook

Кариерата й стартира в неправителствения бранш, като работи в Босна, преди да постъпи във външното министерство, където е била на разнообразни позиции по линия на човешките права, връзките с Иран и Ирак и така нататък Съветвала е вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия Изток, а през последните години е била втори човек в задачата на Вашингтон в Лисабон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР