Новият албум Reincarnated на бившия Snoop Dogg, а вече Snoop

...
Новият албум Reincarnated на бившия Snoop Dogg, а вече Snoop
Коментари Харесай

Реге и денсхол в Reincarnated на Snoop Lion

Новият албум Reincarnated на някогашния Snoop Dogg, а към този момент Snoop Lion е мощно повлиян от реге и денсхол музикатата. Проектът е продуциран от Diplo и Major Lazer.

През февруари Snoop Lion показа новия си сингъл Lighters Up. За записите на сингъла, продуциран от Major Lazer и Dre Skull, Снуп кани едни от най-популярните денсхол актьори на Ямайка - Mavado и Popcaan. Lighters Up прокламира за пълноправие, обич и мир в света, което е и лайтмотивът във всички песни в Reincarnated.

„ Докато създавахме Reincarnated, търсихме корените и звученето на същинското реге " – споделя Snoop Lion. „ Този албум е отдаден на реге музиката, на хората, които я сътвориха и разпространиха по света. С него приписвам своята респект и обич към тях ”.

" Snoop е икона в музикалния свят и да съм част от неговия план е безспорна чест ” – споделя Mavado. “Хората в Ямайка са щастливи от това, че страната ни е показана позитивно във видеото към песента и са доста удовлетворени от любовта на Snoop към регето ".

“Още не мога да допускам, че имах шанса да работя със Snoop, той е легенда дребосъче.. Има необикновен нюх за музика, а видеото е лудница. Гледайте го безусловно! ”- споделя Popcaan.

Вижте видеото на Lighters Up:

В албума Reincarnated вземат участие Дрейк, Крис Браун и T.I., Бъста Раймс, Ейкън, английската певица Рита Ора, както и звездите на денсхола Mavado и Popcaan. Албумът включва песните Lа, Lа, Lа, Ashtrays and Heartbreaks, Harder Times и доста персоналната No Guns Allowed, планувана за идващия формален сингъл от албума Reincarnated. В песента взе участие 12-годишната щерка на звездата - Cori B. No Guns Allowed е химн, призоваващ за прекъсване на кръвопролитните спорове в подтекста на съществуващите конфликти по света.

„ Търсихме същинската реге музика, носеща обръщение за мир и вяра “, споделя Snoop Lion за Reincarnated.

Творческият и звукозаписен развой на Reincarnated, състоял се в Ямайка, е документиран в едноименния филм. Премиерата му се състоя на филмовия фестивал в Торонто и документира духовното пътешестване (предизвикало спорни реакции измежду почитателите и музикалната общност) почнало под името Snoop Dogg, през израстването и трансформирането в Snoop Lion. Филмът разкрива по какъв начин хората и културата на островната карибска страна (разбира се и растафарианството) трансформират житейската философия на Snoop към света и самия него. Филмът към този момент е по екраните в киносалоните в Съединени американски щати.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР