Новият 6-седалков лифт „Мартинови бараки експрес“ на Боровец бе открит

...
Новият 6-седалков лифт „Мартинови бараки експрес“ на Боровец бе открит
Коментари Харесай

Пуснаха новия 6-седалков лифт на Боровец


Новият 6-седалков въжен превоз „ Мартинови бараки експрес “ на Боровец бе открит публично през днешния ден. Съоръжението бе пуснато в наличието на вицепремиера по икономическата и демографската Марияна Николова, кмета на община Самоков Владимир Георгиев, зам.-министъра на туризма Любен Кънчев и представители на „ Бороспорт “.

Лифтът е с повишен потенциал до 3000 човека/час при доскорошен потенциал 1560 човека/час. Той заменя предходния четириседалков по съществуващата линия. Съоръжението е с новаторска технология и със доста нарастване на скоростта, което разрешава изкачването от долна до горна станция да става единствено 3 минути и половина.

„ Новото лифтово оборудване ще усъвършенства качеството на услугата за посетителите “, съобщи Марияна Николова и означи, че кандидатурата на София за хазаин на Младежката зимна олимпиада през 2024 година, която беше утвърдена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.

„ Имаме желание част от дисциплините да бъдат тук, което ще е опция за Боровец още веднъж да се съобщи на интернационалната сцена “, уточни вицепремиерът. Тя акцентира, че страната ни има към момента необработен капацитет в тази посока, само че това би трябвало да става в унисон с концепцията за стабилно развиване, при прецизно съблюдаване на законодателството процедури./economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР