Новитеметални решеткив парламента ще бъдат премахнатибез обжалвания. Това съобщи пред

...
Новитеметални решеткив парламента ще бъдат премахнатибез обжалвания. Това съобщи пред
Коментари Харесай

Минчев: Ще махнем решетките в парламента, без да обжалваме

Новите железни решетки в Народното събрание ще бъдат отстранени без обжалвания . Това заяви пред публицисти ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, съобщи Дарик.

Той посочи, че ще бъдат спазени рекомендациите на Министерството на културата. „ Свързахме се с тях още през днешния ден да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за премахването и ще се съобразим с тях, без да апелираме “.

След това обаче Минчев посочи: "Нека да забележим какъв ще е размерът на глобата , тъй като може да е в най-малък или в по-висок размер. Това също постоянно има значение при взимане на решение дали да се апелира обещано разпореждане ".

 решетки Народно събрание

БГНЕС

Минчев уточни и началото на проблема – Той датира от януари, когато при митинга на „ Възраждане “ имаше пробив в сигурността.

На въпрос кой носи отговорност за слагането на решетките , Минчев изясни, че съгласуването се прави от основния секретар на Народното събрание. 34 хиляди лв. е разходът по вътрешно компенсиране, посочи ръководителят на Народното събрание. По думите му има доста механически въпроси в Народното събрание , които не доближават до ръководителя, само че този проблем е сериозен и е трябвало да се знае. Минчев беше безапелационен, че не е бил известен, че има решение за слагане на такива железни порти с решетки и ги е видял, след му е била изпратена фотография. "Аз съм ръководителят на Народното събрание и нося отговорността. При всички случаи ще ги премахнем. Надявам се всичко това да остане единствено неприятен спомен ", сподели още той.

На въпрос за поставените заграждения на жълтите павета в региона на Народното събрание , Минчев посочи, че те се слагат по отношение на оповестени митинги и по-късно се отстраняват. "Ще приказваме с защитата да бъдат отстранени ".

Припомняме, че в четвъртък постройката на Народното събрание осъмна с нови железни врати/решетки. Пред постройката бяха сложени и ограждения. Това провокира неодобрение измежду столичани и диспути на съвещанието на Народното събрание. Още същия ден от Министерството на културата оповестиха, че решетките са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР