Новите загуби на хърватските болници през първите девет месеца на

...
Новите загуби на хърватските болници през първите девет месеца на
Коментари Харесай

Хърватските болници със загуби за стотици милиони евро

Новите загуби на хърватските лечебни заведения през първите девет месеца на тази година доближават милиарди куни (134 млн. евро), заяви „ Ютарни лист “. Изданието твърди, че 70% от новите загуби са генерирани от клинични лечебни заведения и болнични центрове, където се лекуват най-тежките случаи, които са и най-скъпи.
Загребският вестник заключава, че макар, че сходна процедура продължава от години, няма смяна в организацията на болничната система, която от ден на ден харчи за лекуване на все по-голям брой пациенти.
Вестникът оповестява, че общият дълг на лечебните заведения е достигнал 912 млн. евро, към които се причисляват в допълнение и задължения на търговците на едро за доставени медикаменти.
Сравнявайки данните за хърватските болнични интервенции през 2013 година с тези през 2018 година, броят на приетите в болница пациенти явно е намалял, само че броят на болничните кревати не е намалял, което слага въпроса за тяхната приложимост.
През последните шест години обаче се следи нарастване на броя на лекарите, работещи в лечебни заведения. През 2013 година в хърватските лечебни заведения работят 5 861 лекари, а през 2018 година броят им се е нараснал до 6 838.
Въпреки многократните закани, че " Хърватия ще изпита здравно изселване ", броят на работещите в чужбина не надвишава 600, като до момента в който някои лекари напущат, други се връщат и се наемат от хърватските лечебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР