Новите ваксини срещу подварианта Омикрон на COVID-19 са актуализирани според

...
Новите ваксини срещу подварианта Омикрон на COVID-19 са актуализирани според
Коментари Харесай

Вирусолог: Грипната вълна започва с няколко седмици по-рано

Новите ваксини против подварианта Омикрон на COVID-19 са обновени съгласно циркулиращите сега разновидности на болестта. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ вирусологът проф. Радостина Александрова.

Ако обаче към този момент сме се сложили ваксини срещу предходните варианти на болестта, е добре да се имунизираме още веднъж, тъй като тяхната успеваемост към този момент е доста по-ниска, изясни проф. Александрова.

Страната ни ще получи 80 000 дози от новата ваксина, а съгласно вирусолога тази численост звучи малко за страната. Тя обаче е съобразена с това, че предходния път доста дози останаха неизползвани.
Нямаме основанние за треовга, COVID-19 е дълго време с нас и натрупахме опит за лекуване. Още по-важнмо е, че хората към този момент имат базов имунитет, което обезпечава отбрана от съществени затруднения.
Подобно на предходната година, и през тази грипният сезон стартира с няколко седмици по-рано.

Коронавирусът има поетапни пикове и спадове, експертите изричат мнение, че този сезон ще ни покаже какво ще бъде разпространяването, изясни тя.
Специалистите следиха по какъв начин се държи имунизацията за грип в Южното полукълбо. И тя с 52% понижава риска имунизираните хора да стигнат до лечебните заведения, за грипната ваксина това е напълно обикновено.
В пет точки на света към този момент беше открит новият вид на COVID-19 и е ясно, че се е популяризирал доста бързо и преди да бъде засечен. България е част от света, хората пътуват и с изключение на хубави усещания, разменяме и вируси, сподели още проф. Радостина Александрова.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР