Новите технологии навлизат в живота ни с изключителна скорост, и

...
Новите технологии навлизат в живота ни с изключителна скорост, и
Коментари Харесай

Д-р Калоян Давидов: Роботизираната хирургия носи много ползи както за пациента, така и за лекаря

Новите технологии навлизат в живота ни с изключителна скорост, и в случай че до неотдавна смятахме, че нещо като роботизираната хирургия е по-скоро в региона на фантастиката, то през днешния ден има няколко места в България, където правят, и то с извънреден триумф интервенции, с помощта на робота Da Vinci.

Каква е тайната на този тип интервенции, за какво са толкоз щадящи както за пациента, по този начин и за хирурга, кои са случаите, в които е по-добре да се доверим на технологията на Da Vinci - за това беседваме през днешния ден с доктор Калоян Давидов, шеф на отделението по Урология и медицински шеф на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Той оглавява млад и новаторски екип, който е измежду водещите в страната ни.



Когато го питаме кое е най-важното, което пациентите би трябвало да знаят за технологията на Da Vinci, доктор Калоян Давидов споделя, че прецизността, която разрешава този робот за хирурга, е на доста високо равнище. "Можем да получим 40 пъти оптично нарастване на региона, която оперираме. А разрезите са действително по 1 сантиметър. Това значи, че контузията и болката, в случай че въобще има такава, за пациента са в действителност минимални ".

Какво още ни описа лекар Давидов за роботизираната хирургия, вижте в екслузивното видео нагоре!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР