Новите табла за скорост в София отчитат фрапиращи резултати само

...
Новите табла за скорост в София отчитат фрапиращи резултати само
Коментари Харесай

Радарните табла в София: Шофьори преминават с 240 км/час


Новите табла за скорост в София регистрират фрапиращи резултати единствено няколко месеца, откакто бяха сложени. Рекордьор е автомобил, профучал с 240 км/ч, а над 100 леки коли са засечени да се движат с повече от 200 км/ч.

32 радарни табла бяха ситуирани на разнообразни точки в столицата след злополуката с Георги Семерджиев, при която починаха две млади дами.

Засега таблата събират единствено статистически данни – макар че демонстрират нарушавания, от тях няма да последват наказания.

Шофирането с 240 км/час е засечено на Околовръстното шосе – в сектора сред „ Самоковско шосе “ и „ Младост 4 “. Таблото там е отчело още 108 нарушавания. На разнообразни места в София са регистрирани стотици хиляди нарушавания.



Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет, предлага пакет от 20 съответни ограничения за възстановяване на пътната сигурност в града, който единомислещо е признат. Таблата са част от него.

„ Те са мобилни, демонтират се елементарно и след месец - месец и половина ще бъдат сложени на други кръстовища. За страдание общината няма никакви пълномощия за нарушаванията на пътя. Изпращаме ги на КАТ, с цел да могат да провеждат инспекции. Статистиката е фрапираща, не чаках толкоз неприятни резултати. За страдание нищо не се е трансформирало в държанието на дребната група водач, които нарушават разпоредбите. Регистрирани са трима, които карат с 240 км/час, а над 150 водачи карат с над 200 км/ч. Това е безумство, което би трябвало да спре “, разяснява Георгиев.



Той посочи, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет внася законопроект, с цел да може КАТ да глобява нарушителите, открити посредством камери. Апелът е той да бъде подсилен, с цел да може да се промени контролът по пътищата.

„ До през вчерашния ден нямахме табла и нямаше информация. Днес имаме такава и виждаме какъв брой огромен е казусът. Общината разполага с 600 камери. Трябва да спрем убийците на пътя “, уточни още Георги Георгиев и посочи, че се подхващат и други ограничения като осветяване на пешеходни пътеки и слагане на пешеходни острови.

Държавата не стопира да пробва да се бори с войната по пътищата. Предлага се да бъдат отнемани повече точки на водачите, които са хванати след приложимост на алкохол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР