Новите собственици на Челси искат да създадат мрежа от захранващи

...
Новите собственици на Челси искат да създадат мрежа от захранващи
Коментари Харесай

Челси ще създава мрежа от клубове

Новите притежатели на Челси желаят да основат мрежа от захранващи клубове в Европа, с цел да си съперничат с Манчестър Сити, оповестяват изданията на Острова. Обмисля се обновяването на цялата конструкция на „ Стамфорд Бридж “ и това включва развиването на младите играчи.

Президентът Тод Боели и бордът на шефовете са изучавали бизнес моделите на другите клубове. Една област, в която те виждат опция за усъвършенстване е посредством основаването на мрежа от захранващи клубове в цяла Европа и вероятно отвън нея.
 
Средносрочният до дълготраен проект е Челси да купи дялове в тимове от Стария континент, които да бъдат трансфорат в захранващи клубове за „ сините “.

По този метод Челси ще може да избира най-хубавите млади гении от чужбина или тези, които се появяват в академията ще може да бъдат изпращани във филиали, с цел да не престават развиването си.

Шампионът във Висшата лига Манчестър Сити е водещ в това отношение и Сити Футбол Груп влага в разнообразни клубове по целия свят. В Европа спътници на „ жителите “ се явяват френският Троа, белгийският Ломел, испанският Жирона и италианският Палермо.

Сити Футбол Груп също по този начин има австралийският Мелбърн Сити, Монтевидео Сити в Уругувай, японският Йокохама Маринос и американският Ню Йорк Сити.

Тод Боели има предпочитание да копира този модел и да го усъвършенства като част от своята дълготрайна визия да трансформира Челси в голяма международна марка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР