Новите смартфони покачиха котировките й с около 4% в срядаВ

...
Новите смартфони покачиха котировките й с около 4% в срядаВ
Коментари Харесай

Apple отново превиши 1 трилион долара

Новите смарт телефони повишиха котировките й с към 4% в сряда

В момента Apple е втората най-скъпа компания в света след Microsoft (снимка: Apple)

Пазарната капитализация на Apple надвиши 1 трилион $ след показване на новите смарт телефони във вторник . Това сочат данните на борсата Nasdaq, където се търгуват скъпите бумаги на американския производител на потребителска електроника.

До затваряне на борсата на 11 септември котировките на Apple възлизаха на $223,59, което е нарастване с 3,18%, спрямо предходния ден. При електронната търговия акциите на компанията се повишиха с още 0,91% до $225,63. В резултат на това пазарната капитализация на Apple доближи 1,01 трилиона $.

Според организация Ройтерс, Apple има максимален принос за растежа на показателите S&P 500 и Nasdaq в сряда. На 11 септември американските фондови показатели като цяло демонстрираха напредък на фона на решението на китайските управляващи да не таксуват с налог 16 артикули.
още по тематиката
„ Пазарът към момента има вяра, че е допустима действителна договорка и всички тези придвижвания в Белия дом и Китай са просто тактичност на договаряния ”, съобщи Тимоти Гриски, основен капиталов пълководец в Inverness Counsel.

За първи път капитализацията на Apple надвиши 1 трилион $ през август 2018 година Тогава компанията първа в историята проби равнището от един трилион – Apple стана и най-скъпата в света с 1,006 трилиона $. През ноември 2018 година обаче компанията загуби статута си на водач, а пазарната й стойност падна под 1 трилион $.

В момента Apple е на второ място в листата на най-скъпите компании в света. Тя е под от Microsoft, чиято капитализация в сряда, 11 септември, набъбна до 1,04 трилиона $. В челната тройка се включва и Amazon с капитализация от 901,75 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР