Новите случаи на заразени с коронавирус в България са 3449

...
Новите случаи на заразени с коронавирус в България са 3449
Коментари Харесай

Новите случаи на коронавирус се увеличиха до 9.5%, чака ни цунами

Новите случаи на инфектирани с ковид в България са 3449 при направени 36 449 теста, демонстрират данните от тази нощ на Единния информативен портал. Това значи, че позитивните проби към този момент са 9.5%.

В лечебни заведения с Covid-19 са 4071 души, 462-ма са в интензивни отделения.

Излекувани за миналото денонощие са 2276 пациенти, умряли са 162 души.

Поставените дози ваксини за през вчерашния ден са 19 901. Със приключен имунизационен курс са над 1 млн. 900 хиляди души.

Наблюдава се наклонност към задържане на новите случаи в навечерието на новата вълна, която непознатите експерти назовават " цунами ", тъй като за 2-3 дни удвоява случаите, разяснява пред бТВ държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По думите му България влиза в новата вълна от относително висока база и с голям % неимунизирани, за разлика от множеството страни в Европа, които към този момент записват невиждан брой нови случаи дневно.

Според Кунчев освен това състояние натискът върху здравната система и стопанската система още веднъж ще е голям, тъй като даже на фона на по-малката потребност от приемане в болница разновидността Омикрон ще заразява голям брой хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР