Новите случаи на в Европа на седмична база са надхвърлили

...
Новите случаи на в Европа на седмична база са надхвърлили
Коментари Харесай

СЗО бие тревога - заразените с COVID-19 в Европа вече са повече от времето на пролетните блокади

Новите случаи на в Европа на седмична база са надхвърлили броя, когато за първи път инфектираните доближи своя връх през март, заяви Световната здравна организация (СЗО).
Регионалният шеф на СЗО Ханс Клуге съобщи, че единствено през предходната седмица на Стария континент са регистрирани над 300 000 нови инфекции. " Пред нас се обрисува доста сериозна обстановка ", предизвести той.
 Две европейски страни с по-строги ограничавания против вируса Две европейски страни с по-строги ограничавания против вируса
Чехия и Унгария постановиха по-строги ограничавания в публичния живот, откакто броят на инфектираните с ковид набъбна фрапантно. Рек...
Някои европейски страни, в това число Обединеното кралство и Франция, са записали най-високите си равнища на всекидневно заразяване от месеци. Факт е и, че потенциалът за тестване се е нараснал в цяла Европа от началото на пандемията, което значи, че в този момент е по-вероятно случаите да бъдат разпознати и регистрирани.
Клуге съобщи, че новите числа демонстрират и " тревожни темпове на бързо разпространяване на вируса в целия район ".
Броят на приетите в болница и смъртните случаи за първи път бележат подобен висок растеж, сподели той.
Докато по-младите хора - които са по-малко склонни да бъдат съществено наранени, в случай че са инфектирани - понастоящем съставляват най-големия дял от новорегистрираните случаи на ковид, има опасения от доста повече случаи на затруднения измежду тази възрастова група, в случай че вирусът се популяризира редом и в по-уязвими групи.
Според СЗО, има 5 000 000 доказани случая и над 228 000 смъртни случая в цяла Европа от началото на пандемията. За съпоставяне на американския континент, т.е. и Северна, и Южна Америка, има над 3 пъти повече потвърдени случаи.
 Северна Ирландия наложи карантина на идващи от Италия и Гърция Северна Ирландия наложи карантина на идващи от Италия и Гърция
Ирландското държавно управление стегна рестриктивните мерки си за пътуващите по отношение на ковид, като наложи наложителна 14-дневна карантина...
Клуге предизвести, че ограниченията за блокиране, въведени напролет и началото на лятото, са дали ясни резултати. " През юни случаите доближиха рекордно ниски равнища ", сподели той. " Броят на новите инфектирани септември обаче би трябвало да са сигнал за пробуждане за всички нас ".
Той акцентира, че знанията за най-хубавите способи за преодоляване на вируса са се подобрили от началото на пандемията в Европа. " И преди сме се борили с него и можем да му отвърнем още веднъж ", сподели той.
По-рано тази седмица Клуге предизвести, че Европа би трябвало да се приготви за увеличение на броя на смъртните случаи от ковид през октомври и ноември, като предизвести: " Ще стане доста, доста по-трудно ".
Междувременно 10 593 случая на новозаразени през последното денонощие - най-високият дневен брой от началото на пандемията. Здравният министър Оливие Веран призна, че коронавирусът " още веднъж е доста деен ". Лион и Ница - два от най-големите градове на Франция, получиха период до събота, с цел да предложат нови ограничения за битка с огнищата на ковид там.
В други европейски страни също има аргументи за терзание с етикет " COVID-19 ". След като Испания записва 239 нови смъртни случая от ковид за денонощие, през тази седмица се откри, че доста от новите инфектирани живеят в столицата Мадрид, където управляващите възнамеряват да разгласят нови ограничения за блокиране.
 Франция с нов връх на инфектирани с ковид за ден Франция с нов връх на инфектирани с ковид за ден
Франция е записала 10 593 новозаразени с ковид за последните 24 часа. Това е нов еднодневен връх след този от 12 септември...
Чешката република за първи път заяви за над 2000 ежедневни случая. Премиерът на страната прикани хората да следват разпоредбите, с цел да предотвратят експоненциално повишаване на инфекциите.
Случаите доближиха и нов всекидневен връх в Холандия, като се чака държавното управление да разгласи скоро нови строги ограничения против ковид.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР