Новите си 8 депутати гласоподавателите в Хасковския район на 2

...
Новите си 8 депутати гласоподавателите в Хасковския район на 2
Коментари Харесай

Полицията в Хасковско с преписка за подвижните секции

Новите си 8 депутати гласоподавателите в Хасковския регион на 2 октомври ще избират измежду 210 претенденти от 28 партийни листи. 229 972 са гласоподавателите в региона, като е допустимо до неделя тази цифра да претърпи промени.

На 2 октомври ще отворят порти 474 секции, като в 345 вотът ще е с машина, а с две машини ще разполагат 15 секции.

При 405 подадени заявки в 29 МИР-Хасково са формирани 12 преносими иизбирателни секции, като и този път най-много- по 4, са в общините Минерални бани и Стамболово. 2 ще работят в община Хасково и по една в Ивайловград и Маджарово, заяви ръководителят на РИК-Хасково Димитър Хадживълчев.

Днес стана ясно, че и този път заявките са били обект на полицейска инспекция и е формирана кореспонденция, която следва да бъде импортирана в прокуратурата. При 150 подадени заявки в община Минерални бани 40 от хората нямат нужните медицински документи и решения на ТЕЛК, с цел да гласоподават в преносима секция, разяснява шефът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Атанас Ненков.

14 са подадените до Районната изборна комисия в Хасково по време на акцията тъжби и сигнали, като нито един от тях тя не е отчела за състоятелен, разяснява ръководителят Димитър Хадживълчев.

От Районната изборна комисия твърдят, че е основана нужната организация и се чака този път раздаването на машините за вота към секциите да бъде по график, разяснява заместник-председателят Десислава Рангелова.

Организацията по приемане на протоколите от СИК с резултатите от вота ще повтори тази от предходните в зала „ Дружба “, където ще работят 12 екипа от РИК и 12 от „ Информационно обслужване “, а в допълнение пред залата ще се раздават номерата и ще се съблюдава за пропускателния режим, разяснява още Десислава Рангелова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР