Новите санкции за шофьорите са пореден спасителен ход на хора,

...
Новите санкции за шофьорите са пореден спасителен ход на хора,
Коментари Харесай

Йонко Иванов: Новите санкции за шофьорите ще заработят като печатница за пари

Новите наказания за водачите са следващ избавителен ход на хора, които не можаха да си свършат работата през годините, в това число и служебното държавно управление. Мерките ще проработят като печатница за пари, само че няма да допринесат до нищо ново по тематиката " Пътна сигурност “. Това сподели ръководителят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов в предаването " Денят на фокус “ по Радио " Фокус “.  

517 милиона лв. са събрани от санкции през 2017 и 2018 година, уточни той. Глобите, които ще бъдат събирани с въвеждането на новите правила, ще са неведнъж повече. " Патрулните екипи се поставят там, където ще има доста фишове и доста санкции, без да има превантивност “, съобщи Иванов.  

По думите му измененията в Закона за придвижване по пътищата, които биха имали действително отражение върху пътната сигурност, изискват време и умело управление и чиновници на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие. " Питайте тези министри къде отиват парите и глобите от пътните санкции. Ако бъде въведен испанския модел и те се върнат на пътя, за две-три години нещата ще се оправят в България. С тази гробница по тези пътища не може да желаеме съблюдаване на закон, който така и така е долнокачествен “, безапелационен бе Иванов. 

Той уточни неприятната поддръжка на поставените пътни знаци като една от главните аргументи за пораждане на пътнотранспортни катастрофи. " Никой от Министерство на регионалното развитие и от регионалните отдели не си направи труда да отиде и да огледа по какъв метод са ситуирани знаците. На доста места знаците липсват, поставени са некадърно “, сподели Иванов.  

Председателят на Съюза по авто-мото подготовка акцентира, че още през 2006 година са предложили младите водачи да карат с компаньон, само че тогава предлагането не е било признато. " Когато неправителствените организации вършим позитивни рекомендации, никой не им обръща внимание, само че когато Европейски Съюз го каже, към този момент ръкопляскаме “, разяснява още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР