Новите разновидности на Омикрон, открити от южноафрикански учени този месец,

...
Новите разновидности на Омикрон, открити от южноафрикански учени този месец,
Коментари Харесай

Южноафрикански учени откриха нови разновидности на Омикрон

Новите разновидности на Омикрон, открити от южноафрикански учени този месец, преодоляват имунизациите и имунитета, добит от зараза с главния вид Омикрон на новия ковид. Това заяви един от откривателите на новите разновидности, представен от " Икономик таймс ".

Разновидностите BA.4 и BA.5, които с изключение на в Южна Африка, се популяризират бързо и в Съединени американски щати, както и в Европа, са по-заразни от BA.2, която също бе по-заразна от истинския вариант Омикрон, сподели Тулио де Оливейра, началник на лаборатории в университетите на Квазулу-Натал и Стенебош, РЮА.

Хората, преболедували от истинския Омикрон, прочут още като ВА.1, нямат имунитет към разновидностите ВА.4 и ВА.5, написа в Туитър и южноафриканския вирусолог Алекс Сигал, началник на научно-изследователска група в Института по биология на инфекциите " Макс Планк " и на лаборатория в университета на Дърбан, РЮА.

Резултатите от проучването на имунитета към ВА.4 и ВА.5 при прекарали зараза от ВА.1 сочат, че новоокритите подварианти оформят последваща вълна на коронавирусната зараза, написа Сигал.

Според Тулио де Оливейра тези данни удостоверяват опасенията, че РЮА е на прага на пета вълна на пандемията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР