Новите разкрити работни позиции в САЩ са надхвърлили 8 млн.

...
Новите разкрити работни позиции в САЩ са надхвърлили 8 млн.
Коментари Харесай

Американският бизнес търси 8 млн. работници, все по-трудно се намират желаещи

Новите разкрити работни позиции в Съединени американски щати са надхвърлили 8 млн. броя в границите на март месец. Това е връх, невъобразим от 2000 година, заяви Министерството на обществените политики на страната. Тази численост е с цели 8% над равнището за февруари.

Американските бизнеси обаче не могат да намерят толкоз служащи. Данните сочат, че в границите на същия месец са били назначени малко над 6 млн. души. Много хора избират да не работят, откакто могат да получават същите, а от време на време и повече пари от помощи за безработни – най-малко до края на септември. 

Според анализаторите на Си Ен Би Си бизнесът чака доста скорошно икономическо възобновяване, за което ще са му нужни нови служащи. Невъзможността да се обезпечи толкоз работна ръка обаче може да  забави продуктивността на американската стопанска система. Бизнесът в Съединени американски щати се раздвижи сензитивно заради бързото имунизиране. Към момента в страната са сложени близо 80 ваксини на 100 души население, което разреши на доста щати доста да  отхлабят  или да отстранен напълно противоепидемичните ограничения.

Интересно е да се означи, че максимален растеж има в новите позиции в държавните институции или организации – те са оповестили, че търсят 833 хиляди души през март, което е с 27% повече спрямо февруари.

Най-чувствително обаче се усъвършенства равнището на заетостта в областта на изкуствата, заниманията и развлеченията, където новите позиции съставляват 11% от всички по отношение на 7% за февруари. Средно за страната това равнище бележи ръст  от 5% на 5,3%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР