Новите професионални графични карти на AMD ще влязат в работните

...
Новите професионални графични карти на AMD ще влязат в работните
Коментари Харесай

AMD обяви най-мощните си графични ускорители


Новите професионални графични карти на AMD ще влязат в работните станции през втората половина на 2023 година (снимка: AMD)

AMD разгласи серията графични карти за работни станции Radeon PRO W7000, построени върху високопроизводителната, енергийно-ефективна архитектура RDNA 3.

Графичните карти Radeon PRO W7900 и Radeon PRO W7800 са първите в света модели, построени по усъвършенствания чиплет дизайн на AMD и първите, които поддържат DisplayPort 2.1 за работа с екрани от последващо потомство.

Това са най-мощните професионални ускорители на AMD към днешна дата. Докато Radeon PRO W7900 обезпечава до 1,5 пъти по-висока междинна продуктивност от предходното потомство, и двете карти оферират по-добра продуктивност на $ по отношение на конкуренцията за взискателни професионални и креативен приложения, акцентират от AMD в анонса на новите артикули.

Основните характерности на Radeon PRO W7000 включват:

• AMD RDNA 3 архитектура и чиплет дизайн – това значи по-висока продуктивност и по-голяма успеваемост от архитектурата RDNA 2. Новите изчислителни модули с RDNA 3 споделят запаси сред рендиране, AI и рейтрейсинг, с цел да предложат почти 50% повече продуктивност при рейтрейсинг на изчислителна единица спрямо предходното потомство

• Ускорения с изкуствен интелект и рейтрейсинг второ потомство – новите AI указания и нарасналата пропускателна дарба с AI обезпечават над 2 пъти повече продуктивност от предходната архитектура RDNA 2, до момента в който технологията за следене на лъчи от второ потомство обезпечава доста по-висока продуктивност от предходното потомство графични карти.

• AMD Radiance Display Engine с поддръжка на DisplayPort 2.1 – поддържа най-високите разграничителни качества и над 68 милиарда цвята, както и екрани с по-висока периодичност на освежаване спрямо архитектурата RDNA 2 и конкурентните оферти. Видео изходите поддържат екрани от последващо потомство и варианти за настройка с няколко монитора, създавайки потапяща образна среда.

• Сертифицирани за водещите професионални приложения – AMD продължава да работи с водещите снабдители на професионални приложения, с цел да подсигурява, че графичните карти Radeon PRO са построени за взискателни 24/7 среди и са тествани да дават отговор на най-строгите стандарти, с баланс сред продуктивност и непоклатимост.

Radeon PRO W7900 обезпечава до 1,5 пъти по-висока междинна продуктивност от предходното потомство графични карти (снимка: AMD)

Графичните карти от серията Radeon PRO W7000 се чакат в огромните търговски вериги от второто тримесечие на 2023 година Моделът Radeon PRO W7900 ще се предлага на целесъобразна последна цена $3 999, до момента в който Radeon PRO W7800 ще коства $2 499.

Новите професионални графични карти на AMD ще влязат в работни станции от OEM-и и систематични интегратори през втората половина на 2023 година, прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР