Новите продукции на Netflix не са достатъчни, за да осигурят

...
Новите продукции на Netflix не са достатъчни, за да осигурят
Коментари Харесай

Съдържанието вече не е водещо конкурентно предимство за Netflix

Новите продукции на Netflix не са задоволителни, с цел да обезпечат на платформата доста нарастване на броя на клиентите й през последното тримесечие, макар триумфа на корейския сериал Squid game. Миналия четвъртък компанията разгласява доклада си за интервала октомври-декември, като през него новите клиенти са 8.3 млн. души. Това е най-слабият резултат за този интервал от 2017 година насам. Прогнозата за новото тримесечие е за 2.5 млн. нови клиенти, спад по отношение на 4 млн. нови клиенти, записали се годинана по-рано. Цената на акциите на компанията регистрира спад на идващия ден от 22% до 397.69 $, като е паднала с над 40% от ноември, предава Financial Times. Все отново Netflix остава най-голямата платформа със своите над 220 млн. клиента.

" Squid game излезе седмица преди началото на четвъртото тримесечие, само че най-големият шлагер на всички времена в Netflix не беше задоволителен, с цел да притегли клиенти ", споделя Лора Мартин, анализатор в Needham & Co. " Съдържанието към този момент не е конкурентно преимущество ", прибавя тя, изключително в случай, че обичайните медийни групи влагат съществено в лични стрийминг услуги.
Покачване на разноските за ново наличие
Според оценката на Morgan Stanley Netflix ще похарчи 18 милиарда $ за наличие тази година, защото компанията се стреми да резервира своята водеща позиция по отношение на съперниците си Disney Plus, HBO Max, Amazon Prime и други Според пресмятане на Financial Times осен американски медийни компании ще изхарчат над 140 милиарда $ за ново наличие през 2022 година

След публикуването на доклада на Netflix анализатори от MoffettNathanson означиха, че " скоростта на спад " на стрийминг наличието е " необикновено висока ", изключително когато известните излъчвания могат да бъдат изгледани в границите на една вечер. " Стрийминг услугите би трябвало непрестанно да харчат за ново наличие, с цел да привлекат и задържат нови клиенти, като всяко закъснение на тези разноски води до по-слабо тримесечие ", съобщи компанията в своя отчет.
Реклама
Netflix съобщи че високите разноски за наличие понижават оперативния марж до 8% през последното тримесечие, спад от 6% по отношение на предната година. Покачаването на маржа ще значи по-ниски разноски за продукциите, което мнозина считат, че е малко евентуално поради конкуренцията в бранша. Този месец Netflix увеличи цените си в Съединени американски щати от 14 на 15.50 $ на месец - което е близо двойно по отношение на тази на Disney Plus, която е 8 $. Миналата седмица представители на Netflix подчертаха, че през четвъртото тримесечие отливът на клиентите е намалял, и обявиха, че проектите за реализиране на равновесие и позитивен паричен поток през тази година са в ход.

Стрийминг услугите регистрираха рекорден напредък на броя на нови клиенти по време на пандемията, само че завръщане към по-нормален режим забавя растежа. Netflix упреква за разочароващия растеж на клиентите частично " макроикономическите компликации в някои елементи на света ", изключително в Латинска Америка. Компанията декларира, че конкуренцията " може да е повлияла за незначителния ни растеж " - рядко самопризнание, че е изправена пред натиска на други стрийминг услуги. Но добави, че продължава да пораства във всяка страна, в която съперниците ѝ са стартирали.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР