Новите представители на държавата в тези региони са избрани с

...
Новите представители на държавата в тези региони са избрани с
Коментари Харесай

Станаха ясни и първите шестима областни управители frognews.bg

Новите представители на страната в тези райони са определени с консенсус сред двете парламентарни групи, които поддържат държавното управление, разгласи министър председателят акад. Николай Денков преди началото на държавното съвещание. Има единодушие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.

 

„ По-добре е малко по-бавно да създадем съответните избори, само че те да бъдат вследствие на консенсус сред обединенията, които поддържат държавното управление. Това дава резистентност и опция да се подберат най-хубавите претенденти.

 

След като процесът към този момент се „ отпуши “, чакаме през идващите дни да имаме подготвеност и за останалите регионални шефове “, изясни министър-председателят.

 

За регионален шеф на област София-град е назначена Вяра Тодева. Тя е изпълнявала краткотрайно същата служба в интервала юни-август 2022 година, а от септември 2021 година до август 2022 година е била заместител регионален шеф.

 

Вяра Тодева има богат опит в държавната администрация. Магистър е по право и по маркетинг и мениджмънт. Преминала е голям брой следдипломни квалификации, измежду които и по бизнес и финанси в The Collage of North West – London.

 

Илия Зюмбилев е новият регионален шеф на Пловдив. Той е експерт в областта на енергетиката. По специалност е електроинженер, има докторска степен по материалознание, специализирал е в едно от най-престижните висши инженерни учебни заведения в света – университета ENSAM в Париж, Франция. Автор е на голям брой научни изявления и няколко книги, издадени в България, в други европейски страни, в Съединени американски щати и Канада. Бил е хоноруван учител в пловдивския филиал на Техническия университет - София.

 

За регионален шеф на Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е изпълнявал същата служба в интервала от януари до август 2022 година Виктор Стойчев има дълготраен опит в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Ловеч, в това число като шеф на дирекция и заместител териториален шеф. Ръководил е също Областната пощенска станция. Магистър е по стопанска система на промишлеността със следдипломна подготовка по ръководство на администрацията.

 

Виолета Иеремиева е новият регионален шеф на Плевен. В интервала януари – август 2022 година тя е била заместител регионален шеф там. Иеремиева е работила дълги години в частния бранш. Завършила е „ Българска лингвистика “ във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Посветила е близо 30 години на решаването на проблемите на хората с увреждания.

 

За регионален шеф на Добрич е назначена Йорданка Костадинова. Тя е била депутат в 47-ото и 48-ото Народно заседание. Има дълготраен опит като фармацевт, в продължение на 10 години е работила за немска фармацевтична компания. Йорданка Костадинова е магистър по здравен мениджмънт и медико-социални грижи от Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна. Завършила е „ Фармация “ в Медицинския лицей “ на МУ-Варна. Притежава и подготовка по здравен мениджмънт в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “ в Свищов.

 

Минчо Йорданов към този момент е регионален шеф на Силистра. В интервала май 2021 година – август 2022 година е бил заместител регионален шеф в същата област. Йорданов дълги години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Бил е шеф на главно учебно заведение. Висшето си обучение е приключил във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР