Новите правила за търговска защита на Европейския съюз ще започнат

...
Новите правила за търговска защита на Европейския съюз ще започнат
Коментари Харесай

От утре влизат в сила новите правила за търговска защита в ЕС

Новите правила за комерсиална отбрана на Европейския съюз ще стартират да се ползват от на следващия ден, 8 юни, заяви Европейската комисия. Осъвременените антидъмпингови и антисубсидийни правила ще бъдат използвани за всички нови следствия, почнали на тази или по-късна дата.

Промените, с които се цели да се осъвременят средствата за комерсиална отбрана, разрешават на Европейски Съюз - с смяната в " правилото за по-малкото мито " - в избрани случаи да постанова по-високи мита; редуцират периода на разследване; усилват прозрачността и предвидимостта на системата за сдруженията в Европейски Съюз и отразяват високите условия, свързани с опазването на природата.

С новите правила ще се редуцира с два месеца досегашният 9-месечен период на следствие, предхождащ налагането на краткотрайни ограничения, и системата ще стане по-прозрачна. В услуга на сдруженията ще бъде система за ранно предизвестие. С нея ще бъдат уведомявани за вероятното налагане на краткотрайни мита, което ще им разреши да се приспособят към новата конюнктура. Комисията ще поддържа дребните и междинните предприятия (МСП) със звено, с което ще улесни присъединяване им в процедурите по комерсиална отбрана, се показва в известието на еврокомисията.

В някои случаи Европейски Съюз ще бъде в положение да постанова по-високи мита с помощта на измененията в така наречен предписание за по-малкото мито. Това ще важи за всички антисубсидийни процедури, както и за тези антидъмпингови процедури, свързани с импорт на артикули, създадени при потребление на първични материали и сила, обезпечени на изкуствено занижена цена.

При изчисляването на митата, които може да постанова поради породените на сдруженията стопански вреди, еврокомисията ще взема поради също разноските за привеждане в сходство с условията на обществените разпореждания и законодателството на Европейски Съюз, както и законите за опазването на природата.

По предписание еврокомисията няма да приема ценови задължения от страна на страни, които не съблюдават напълно главните условия на Международната организация на труда и на споразуменията в региона на околната среда. За първи път синдикатите ще могат да вземат участие в следствията за задачите на комерсиалната отбрана.

Това е първата основна преправка на антидъмпинговите и антисубсидийните правила на Европейски Съюз от 15 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР