Новите правила за пътните товарни превози в ЕС ще доведат

...
Новите правила за пътните товарни превози в ЕС ще доведат
Коментари Харесай

Новите правила за превозвачите се оказаха вредни за околната среда

Новите правила за пътните товарни транспорти в Европейски Съюз ще доведат до увеличение на замърсяването на околната среда. Това демонстрират изводите от изследване, поръчано от Европейската комисия.

Според данните новото условие за непрекъснато връщане на товарните коли и техните водачи до страната, където са облагани с налози, ще докара до отделянето на 0,8 до 4,6 на 100 повече въглероден диоксид - към три милиона тона през 2023 година.

Според еврокомисарят по превоза Адина Валян, признатите от Европейския парламент правила са се отдалечили от задачите на законопроекта, препоръчан от Европейската комисия. Миналата година няколко страни, измежду които и България, оспориха новото европейско законодателство пред Съда на Европейски Съюз.

Изданието " Политико " отбелязва, че изследването ще бъде употребявано в две направления, оповестява Българска телеграфна агенция. Онези, които възразяват против новите правила, ще се базират на данните за замърсяването. Другите, които упорстваха за измененията, ще употребяват изводите като доказателство, че до момента превозвачите от Източна Европа са работили главно в западната част на Европейски Съюз и по този начин са подбивали пазара.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР