Новите общински съветници на София встъпиха в длъжност, а на

...
Новите общински съветници на София встъпиха в длъжност, а на
Коментари Харесай

Кой за какво ще се бори в новия Столичен общински съвет?

Новите общински съветници на София встъпиха в служба, а на първата си тържествена сесия ръководителите на обособените политически групи обрисуваха главните цели в бъдещата си работа.

Най-голяма е групата на ГЕРБ-СДС, която ще се ръководите от Малина Едрева . От там са безапелационни – жителите са най-ценния запас на София , а работата в тяхна изгода ще бъде „ без опити “. От името на групата тя заявява, че всички нейни членове осъзнават голямата отговорност, която носят, както и че чакат дейното присъединяване на опозицията в този мандат.

„ Истинската работа е тук и дано градът ни да не се трансформира в предварителна сцена на парламентарни избори. Полето на работа на общината е друго, от това на страната “, прикани Едрева.
 Столичен общински съвет БГНЕС
Втори по брой съветници са „ Българска социалистическа партия за България “, откъдето посъветваха новоизбраният столичен кмет Йорданка Фандъкова „ незабавно да стартира да извършва предизборните си обещания “ . Председателят ѝ Калоян Паргов разгласи, че левицата евентуално ще бъде единствената съпротива, предлагаща решения на база на предизборната си платформа. От Българска социалистическа партия показаха и известно отчаяние от обстоятелството, че през днешния ден не им е бил показан новият екип на кмета Фандъкова.-->
 Столичен общински съвет БГНЕС

„ София не заслужава още от същото. София не заслужава рисков въздух, недостъпна среда и поправки на ремонтите. София може доста повече “, съобщи новоизбраният общинар Методи Лалов, представяйки целите на „ Демократична България “.
 Столичен общински съвет БГНЕС
От партията оповестиха желанието си да бъде отстранен Паметника на руската войска, с цел да " върнат достолепието " на една от знаковите градини на столицата - Княжеската градина. 

От Вътрешна македонска революционна организация ще извърнат най-голямо внимание на сигурността и ще работят за възстановяване на видеонаблюдението в София. Приоритет за общинските им съветници ще са още превоз, газификацията, електрификацията, благоустройството на кварталите, както и развиването на северните столични региони.

За „ Атака “ един от най-важните цели се оказва желанието да бъде „ комплициран завършек на непрозрачността “ при ремонтите и строителството, с цел да бъде всичко „ осветено “. Според Волен Сидеров партията му има много потребни оферти, на които би трябвало да се даде опцията да бъдат чути.
 Столичен общински съвет БГНЕС

Независимият общински съвет Борис Бонев пък разгласи желанието си да работи за реализиране на по-голяма бистрота при вземането на управническите решения, повече експертност при оправянето с съответните проблеми на столицата, както и за по-активното присъединяване на жителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР