Новите монитори на AGON by AOC са истинско изкушение за

...
Новите монитори на AGON by AOC са истинско изкушение за
Коментари Харесай

Два ултрашироки геймърски монитора от AGON by AOC


Новите монитори на AGON by AOC са същинско прелъщение за геймърите 
(снимка: AGON by AOC)

Два нови 34-инчови геймърски монитора с ултрашироки екрани пусна на пазара AGON by AOC. Моделите AOC GAMING CU34G2XE/BK и по-бързият CU34G2XP/BK са точно проектирани за гейминг преживяване с закривен 1500R VA панел, който може да се похвали с WQHD резолюция (3440×1440 и 21:9 съотношение).

Докато CU34G2XE/BK се отличава със своята периодичност на освежаване от 144 Hz и поддръжка на HDR10, моделът CU34G2XP/BK излиза още по-напред с времена за реакция до 1 милисекунда GtG и периодичност на освежаване от 180 Hz, съчетана с поддръжка на DisplayHDR 400.

CU34G2XE/BK: Безпроблемна игра в огромен мащаб

С обещанието за гейминг без спиране, CU34G2XE/BK е оборудван с закривен 1500R VA панел с WQHD (3440×1440) резолюция за изясненост, съответстваща на графиките на играта. Този екран е отличен за равномерен геймплей с впечатляващата си периодичност на освежаване от 144 Hz. Конкретно, посредством функционалността за понижаване на замазването на придвижването (Motion Blur Reduction), мониторът реализира удивително време за реакция на движеща се картина (MPRT: Motion Picture Response Time) от 1 милисекунда, което на процедура трансформира замъглените изображения в проблем от предишното.

CU34G2XE/BK поддържа HDR10, което му разрешава да получава HDR сигнал. Тази функционалност усилва наситеността на цветовете и потапя геймъра в в действителност реалистични изображения – игрите добиват напълно ново равнище на натурализъм.

CU34G2XE/BK е оборудван с закривен 1500R VA панел с WQHD (3440×1440) резолюция
(снимка: AGON by AOC)

Гъвкавостта на свързване е обезпечена с един DisplayPort 1.4 и един HDMI 2.0 порт. CU34G2XE/BK се предлага със семпла, само че здрава стойка с контролиране на наклона, което разрешава на потребителите да намерят идеалния ъгъл на гледане. В допълнение, CU34G2XE/BK поддържа VESA 100 монтаж и дава алтернатива за потребление на рамена като AOC AM420B за спомагателна еластичност.

CU34G2XP/BK: съвършеният избор

С нараснала периодичност на освежаване от 180 Hz, моделът CU34G2XP/BK дава обещание още по-плавно гейминг преживяване и се нарежда като съвършеният избор за игри. Благодарение на функционалността pixel overdrive, този екран реализира време за реакция до 1 милисекунда GtG, демонстрирайки скорост, подобаваща за спортни игри.

CU34G2XP/BK не стопира дотук. Той също по този начин е сертифициран с VESA DisplayHDR 400 за бездънен контрастност и ярки изображения в single player, разказвателни игри или заглавия с по-бавно движение. Нещо повече, неговото време за реакция на движеща се картина (MPRT) от 1 милисекунда, постижимо посредством функционалността за понижаване на замазването на придвижването (Motion Blur Reduction), го прави съвършен за спортни игри, където всяка милисекунда е от голяма важност.

С нараснала периодичност на освежаване от 180 Hz, моделът CU34G2XP/BK се нарежда като съвършеният избор за игри (снимка: AGON by AOC)

Точно като CU34G2XE/BK, този модел може да се похвали с покритие на впечатляващите 99% от sRGB цветовото пространство, което го прави повсеместен избор освен за гейминг, само че и за основатели на наличие или задания отвън игрите.

Мониторът предлага в допълнение усъвършенстване на свързаността с два DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.0 врата за свързване на голям брой източници. Ергономичната стойка разрешава контролиране на височината, наклона и завъртането.

Допълнителни функционалности

И двата модела поддържат Adaptive-Sync, а CU34G23XP/BK е AMD FreeSync Premium сертифициран за гейминг преживяване без раздробяване на фрагментите. Геймърите ще оценят дребното входно забавяне – всяко деяние на практика се отразява неотложно на екрана.

Освен това и двата модела поддържат персонализирания програмен продукт на AOC G-Menu за ръководство на екранното меню, което усъвършенства потребителското преживяване. С технологията Flicker-Free и режимите Low Blue Mode и Shadow Control, AOC защищава очите на потребителите, като в същото време им дава преимущество при едва осветени подиуми в игрите. Мониторите поддържат също режимите Picture-in-Picture и Picture-by-Picture за проявление на два източника по едно и също време.

Наличност и цена

AOC GAMING CU34G2XE/BK с 144 Hz периодичност на освежаване е разполагаем в комерсиалната мрежа от декември 2023 година на целесъобразна цена на дребно от 704 лева с Данък добавена стойност, до момента в който CU34G2XP/BK със 180 Hz периодичност на освежаване ще стане наличен от средата на декември 2023 година на целесъобразна цена на дребно от 782 лева с Данък добавена стойност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР