Новите министри в кабинета на Австрия положиха клетва пред президента

...
Новите министри в кабинета на Австрия положиха клетва пред президента
Коментари Харесай

Президентът на Австрия назначи новите министри в кабинета на Курц

Новите министри в кабинета на Австрия поставиха клетва пред президента на страната, осведоми АП.

Технократите заменят политиците от крайнодясната Австрийска партия на свободата, които напуснаха държавното управление след разразилия се политически скандал. Но не е ясно дали държавното управление на канцлера Себастиан Курц ще оцелее на проведения за понеделник избор на съмнение.
 Юнкер към Австрия: Винаги ме слушайте доста деликатно
Юнкер към Австрия: Винаги ме слушайте доста деликатно

" Никога не давам на ръководители на държавни управления обществени препоръки "

Австрия ще организира предварителни избори през септември, откакто обединението на Курц с крайнодясната партия се разпадна. Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка като вицеканцлер и водач на Австрийската партия на свободата след публикуването на видео.

Президентът Александър Ван дер Белен прикани краткотрайните министри да оказват помощ " Австрия да заеме градивна роля в Европейски Съюз ". Сред новите министри е вътрешният министър Екарт Рац, който преди оглавяваше топ съд в страната.
 Австрийски министри хвърлиха оставки
Австрийски министри хвърлиха оставки

След като канцлерът Курц изиска отдръпването на вътрешния министър

Опозиционната партия " Сега " внесе предложение за избор на съмнение против Курц преди плануваните за септември парламентарни избори.

Коалицията сред Австрийската национална партия и Австрийската партия на свободата се разпадна след издание на видео от юли 2017 година , където на среща в Ибиса, Испания, жена е предложила на австрийския водач на крайнодясната партия Хайнц-Кристиан Щрахе да даде пари на партията, а в подмяна той щял да предложи доходоносни публични поръчки. По-късно политикът съобщи, че дамата е рускоговорящ латвийски жител и добави, че целият диалог е бил капан.

Норберт Хофер краткотрайно пое ръководството на партията.

Австрийският президент Александър Ван дер Белен свика предварителни избори за септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР