Новите мерки на МВР, свързани с противодействие на пътния травматизъм,

...
Новите мерки на МВР, свързани с противодействие на пътния травматизъм,
Коментари Харесай

Сливат се с трафика на магистралите, дебнат пияни тираджии на паркингите

Новите ограничения на Министерство на вътрешните работи, свързани с противопоставяне на пътния травматизъм, скоро ще понижат осезаемо пътните произшествия и това ще се усети. Така предвижда министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в понеделник. Той разпореди да бъдат направени 13 на брой ограничения.

Днес неговият консултант Алекси Кесяков разкри детайлности за част от тях.

Както е известно, като главен способ за превантивно влияние и надзор се вкарва така наречен „ линеен метод ". Полицейски патрули, посредством напредване в транспортния поток, ще наблюдават за държанието на участниците в придвижването и за нарушавания от всевъзможен вид.

За благополучие на джигитите първоначално екипите на полицията ще бъдат обозначени, което няма да е изцяло дейно.

„ Целта е в случай че тръгнете от тук към другия завършек на България, да не може да минете без да срещнете подобен надзорен патрул”, изясни Кесяков пред Нова тв.

Ще се ускори и контролът в обитаеми места, в които от години има хора, които карат без книжки или нерегистрирани транспортни средства. Не единствено чиновници на КАТ ще наблюдават за реда на пътя.

Полицаите ще би трябвало да познават контингента на територията, на която работят, и ще наблюдават за сигурността на придвижването.

Също по този начин ще се прави надзор и на местата, където се паркират тежкотоварни коли. При тръгване ще се ревизират водачите за приложимост на алкохол.

Работна група приготвя ограниченията за сигурност, които ще бъдат показани на Министерския съвет през септември.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР