Новите източници на природен газ за България и региона на

...
Новите източници на природен газ за България и региона на
Коментари Харесай

Борисов изрази притеснението си от разделението в Северна Македония по темата ЕС

Новите източници на природен газ за България и района на Югоизточна Европа бяха акцент в диалога на премиера Бойко Борисов с посланика на Съединените американски щати в Гърция в границите на Четвъртата среща на върха. Пред участниците във форума в Солун Борисов изрази и терзанието си от разделянето в Северна Македония по тематиката Европейски съюз.

 Премиерът Борисов взе участие в срещата на върха в Солун Премиерът Борисов взе участие в срещата на върха в Солун
Премиерът Бойко Борисов е на посещаване в Гърция за присъединяване в Четвъртата среща на върха в Солун.

Българският министър председател напомни постигнатия прогрес по построяването на газовата връзка Гърция-България, която е от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност в района. Акцентира и върху осъществените от началото на 2019 година досега доставки на полутечен природен газ за българския пазар, част от които с генезис Съединени американски щати.

Бойко Борисов и Джефри Пиат разискаха и присъединяване на България като акционер в плана за създаване на терминал за полутечен природен газ до Александруполис, Гърция.

Двамата дадоха и висока оценка за съдействието сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата като сътрудници в НАТО.

Преди това в изявлението си пред форума министър председателят Борисов акцентира,че Балканите имат огромно бъдеще и вероятността е бизнес, туризъм и енергетика. Изрази и паниката си от разделянето в Северна Македония по тематиката Европейски съюз и методът, по който се гледа на подписването на Преспанското съглашение.
Бойко Борисов: Една страна би трябвало да има доста ясна поръчка от всички политически партии, от цялата политическа класа, че това е дълготраен път който се поема. Колегата Заев направи чудеса от смелост, направи го индивида, само че ние би трябвало да сме сигурни, че и другите съществени политически партии по този начин мислят.
Министър-председателят уточни още, че напъните на Северна Македония и Албания в посока на европриобщаването би трябвало да бъдат големи и ясни и добави, че ще продължи да оказва помощ на сътрудника си Заев в тази посока
 Премиерът Борисов се срещна с посланика на Съединени американски щати в Гърция Джефри Пиат Премиерът Борисов се срещна с посланика на Съединени американски щати в Гърция Джефри Пиат
Акцент по време на срещата бе диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ за България и района на Югоизточна Европа. Мин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР