Новите изисквания за ваксина срещу Covid-19 влязоха в сила в

...
Новите изисквания за ваксина срещу Covid-19 влязоха в сила в
Коментари Харесай

Влизат в сила изискванията за ваксина в Ню Йорк

Новите условия за ваксина против Covid-19 влязоха в действие в Ню Йорк , защото инфекциите не престават да нарастват, подхранвани от разновидността на вируса Омикрон, оповестява БиБиСи.

Децата на възраст 12 и повече години би трябвало да показват доказателство за цялостна имунизация, с цел да имат достъп до вътрешните трапезарии и доста извънкласни учебни действия.

Градът също по този начин вкарва мандат за ваксина за служащите в частния бранш , първият в Съединени американски щати, който предприе сходно деяние. Ваксините към този момент са наложителни за държавните чиновници .

Мерките бяха оповестени по-рано този месец от кмета Бил де Блазио, който загатна опасността от Омикрон, който наподобява е по-заразен, само че по-лек от другите разновидности. Случаите на Covid-19 набъбнаха в града и в цялата страна през последните седмици.

От понеделник служащите би трябвало да покажат, че са получили най-малко една доза ваксина Covid-19, условие, което визира към 184 000 частни компании . След това ще им бъде даден 45 дни, с цел да покажат доказателство за втората си доза. Деца на 12 и повече години би трябвало да покажат доказателство за цялостна имунизация, с цел да влязат в заведения, в това число заведения за хранене, кафенета, кафенета. заведения за бързо хранене, фитнес зали, фитнес центрове, басейни и театри.

Понастоящем децата на възраст от пет до 11 би трябвало да потвърдят, че са получили най-малко една доза ваксина Covid-19, с цел да влязат на тези места. От 29 януари те също ще би трябвало да показват доказателство за цялостна имунизация.

Ваксините са налични за всички поданици на пет и повече години . По публични данни 71,5% от популацията на града е изцяло имунизирано, само че 20% към момента не са получили нито една доза.

Мерките идват, когато градът възнамерява понижено празнуване на Нова година на Таймс Скуеър , като всички би трябвало да носят маски за лице и да покажат доказателство за цялостна имунизация .

По-малко хора ще бъдат позволени в зоните за наблюдаване, с цел да се обезпечи обществено разграничаване. Обикновено събитието е хазаин на към 58 000 души в зоните, съгласно локалните управляващи. Но тази година ще има единствено към 15 000 души.

Щатът Ню Йорк удостовери рекордните 49 708 нови инфекции на 24 декември и 36 454 нови случая бяха регистрирани на Колед а (25 декември), макар че броят евентуално ще бъде по-голям заради затворени лаборатории поради празника.
 Ню Йорк ще дава по 100 $ на всеки жител, който си постави трета доза ваксина
Ню Йорк ще дава по 100 $ на всеки жител, който си постави трета доза ваксина

Решението е на кмета Бил де Блазио
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР