Новите избори със сигурност са много по-скъпи от финансирането на

...
Новите избори със сигурност са много по-скъпи от финансирането на
Коментари Харесай

Божанков: Намаляването на субсидиите не предотвратява влиянието на корпоративни интереси

Новите избори сигурно са доста по-скъпи от финансирането на политическите партии, само че демокрацията е скъпо нещо . Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия за България Явор Божанков по време на разискванията по понижаване на партийната дотация на първо четене.
" Обръщам се към вносителите..
 Движение за права и свободи: Размерът от 1 лева дотация е мимикрия на обществено финансиране Движение за права и свободи: Размерът от 1 лева дотация е мимикрия на обществено финансиране
Ние не считаме, че с 1 лева в действителност финансираме, каквито и да било разноски на политически партии. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Ц...
Наша поредна позиция, че този законодателен метод е във щета на демократичния развой и политическия плурализъм. По създание във вашите претекстове сте засегнали аспекта спестовност на средства, само че демокрацията е скъпо нещо ", изясни Явор Божанков, представен от Фокус.
Според него в сегашния законопроект се показва, че би трябвало да се предотврати въздействието на корпоративни и бизнес ползи. " Настоящият законопроект не урежда тази материя с нито една догадка. Няма и мнения, защото време за това няма.
Подобно на мажоритарния избор, който също е ваша поредна позиция, огромният проблем е имаме ли време да въведем съответна регулация. Отговорът за това е не. Отстъплението от това в действителност е оттегляне от популизъм ", уточни още Явор Божанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР