Новите избори чукат на вратата. Днес БСП за България“ върна

...
Новите избори чукат на вратата. Днес БСП за България“ върна
Коментари Харесай

ЦИК иска избори в края на април, за да няма стрес. Нужни са минимум 600 000 м хартия

Новите избори чукат на вратата. Днес „ Българска социалистическа партия за България “ върна третия мандат на президента Румен Радев. Държавният глава осведоми, че още през днешния ден ще организира работна среща на „ Дондуков “ 2 с представители на управлението на Централната изборна комисия. Най-добре за ЦИК е изборите да бъдат в края на април. Съображенията са от организационна позиция.

„ За 23 април ще организираме избори без стрес, 2 април обаче е допустима дата. Проблем би било, в случай че се избере датата 26 март “, сподели пред БНР Цветозар Томов, който е заместник-председател на.

Томов изясни, че би трябвало да се обезпечи хартия за към 10 хиляди секции.

„ Предоставянето на 30 хиляди хартиени ролки за изборите е много първокласен вид. Може да се оправим и с по-малко. Ще работим предвид на датата, която ще дефинира Румен Радев. Ще създадем всичко допустимо да има задоволително аварийни ролки. Всяка от тях съдържа към 60 метра. Значение ще има и броят на записаните претенденти. С 60 метра могат да гласоподават към 200 души. Ще създадем по този начин, че всеки българин, искащ да гласоподава машинно, да може да го направи “.

Минимумът е подсигуряването на 10 хиляди хартиени ролки, уточни той. За даването на 30 хиляди са нужни 50 дни. Тази информация е предоставена от Българска народна банка.

„ В края на април ще получим всичко, в случай че желаеме 30 хиляди ролки. Ако са по-малко, ще е по-скоро “
Предстои да подготвим избори
при много основни промени в изборните технологии, означи Томов.

„ Може да има подводни камъни. Още сме първоначално. Предстои да вземем решение по отношение на многомандатните региони. Официалните резултати от преброяването са известни. Преизчислените мандати ще бъдат едно от първите неща, които ще свърши комисията. Това също ще се отрази на работата по места “, добави още той.

Тепърва ще се разисква дали да се отпечатват протоколи с систематизирани данни и те да се броят, изясни още Томов.

„ Не мога да схвана за какво е публикувана тезата, че няма да се отпечатват машинни протоколи. Предстои да се вземе решение “.

Това би дало по-голяма сигурност, счита той в персонално качество.

Ще създадем всичко допустимо отчитането на резултатите да бъде задоволително надеждно при променените правила, уточни Томов.

Той счита за най-притеснително приемането на ръчното преброяване за формалното отчитане на резултатите.

„ То отваря опция за злоупотреби. Това е персоналното ми мнение “, приключи Томов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР