Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите

...
Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите
Коментари Харесай

Новите подоходни декларации вече са достъпни в сайта на НАП

Новите годишни данъчни заявления за облагане на приходите на физическите лица и за корпоративни налози за 2017 година към този момент са оповестени на уеб страницата на Национална агенция за приходите. Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.


От приходната организация припомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите изтича на 30 април 2018. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен автограф. За задачата е нужен личен идентификационен код - ПИК, който се издава гратис в офис на Национална агенция за приходите.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 година, физическите лица могат да употребяват и 5 на 100 отстъпка върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лева Допълнително изискване е и да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне в период до 31 януари 2018 година

Формулярите за облагане с корпоративни налози за 2017 година също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените заявления е 31 март 2018 година Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или в уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР