Новите европейски усилия в отбраната не били насочени срещу НАТО Върховният

...
Новите европейски усилия в отбраната не били насочени срещу НАТО
Върховният
Коментари Харесай

Най-после! ЕС прави собствена армия, вижте колко щика ще бъд...

Новите европейски старания в защитата не били ориентирани против НАТО

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел показа проектите за развиването на европейската защита и сигурност след извършено съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

Той предлага Брюксел да разполга със ресурс от 5000 чиновници за бързо реагиране и специфични задачи, които да бъдат разгръщани при нужда. Европейският съвет би трябвало да се произнесе по предложенията през март следващата година, написа standartnews.com.

Предвижда Европейски Съюз да може да работи по-бързо при възникването на рецесии. Занапред противодействието на хибридни и киберзаплахи ще би трябвало да бъде по-съгласувано, в това число при дезинформационни акции и други опити за външно въздействие. Европейски Съюз ще стартира подготовка за галактическа защита и ще се стреми да бъде отличник при внедряването на нови и лични отбранителни технологии. Според Борел идващите войни ще бъдат в Космоса, съобщи Българска телеграфна агенция. Върховният представител добави, че Европейски Съюз би трябвало да възвърне независимостта си в производството на отбранително съоръжение.

Борел съобщи, че новите европейски старания в защитата не са ориентирани против НАТО, а допълват качествата на алианса и способстват за международната сигурност. По неговите думи показаните оферти имат необятна поддръжка измежду страните в Европейски Съюз. НАТО няма опция по въпроса с териториалната отбрана на Европа и не търсим смяна, разясни висшият представител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР