Новите депутати да се захващат яко за работа и да

...
Новите депутати да се захващат яко за работа и да
Коментари Харесай

Мика Зайкова за пенсиите: От 1 януари никой няма да получава по-малко пари, отколкото досега

Новите депутати да се захващат крепко за работа и да не не помнят какво написа на входа на Народното събрание - " Съединението прави силата ". Трябва да се намерят общи точки и общи проблеми за решение, а не да се търси разцепление, това съобщи в  " Още от деня "  икономистът Мика Зайкова.

Тя е оптимист, че водените в продължение на седмица договаряния с " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " ще доведат до сформиране на държавно управление, защото по време на тези договаряния са търсени пресечните точки. Зайкова изрази вяра, че това държавно управление ще има 4-годишен мандат.

По думите ѝ мандатоносителят е водел договарянията по метод, по който е станало ясно, че желае да чуе всички участници.

Тя разяснява тематиката за разпределението на финансите, като разясни, че по време на диалозите Асен Василев доста тъкмо е насочвал предложенията на участниците към опциите на възможния бюджет.

Мика Зайкова означи, че в Народното събрание има задоволително положителни експерти финансисти и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи, и не има вяра, че някой от тях би възразил на бюджет, който е изискан професионално.

Тя сподели, че Бюджет 2022 би трябвало да бъде действителен и ефикасен.

" Ако успеем с ограниченията, които сме планували, да свием сивата стопанска система, тогава ще има пари за всичко, което към този момент предвиждаме. Целта е повече да няма корупция, да няма обири и да се свие сивата стопанска система ", добави Зайкова.

Що се отнася до пенсиите, Мика Зайкова е безапелационна, че от 1 януари никой няма да получава по-малко пари, в сравнение с е получавал до момента, а някои ще получават и повече.

" Работата е там, че пенсионната система е грубо дебалансирана. От 2 млн. и 44 000 пенсионери, 1 млн. и 50 000 взимат минимална пенсия. Това са хора с друг принос. Затова взехме решение, че ще изправим първия дирек, само че би трябвало да се направи разбор. На втория дирек пък би трябвало да се даде малко независимост. Това може да стане като на пенсионноосигурителните сдружения се позволи да вършат и малко по-рискови интервенции или това да бъде позволено от всеки, който желае да разреши това на своето пенсионноосигурително сдружение ", изясни Зайкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР