Новите антируски санкции на САЩ пак сринаха рублата, констатира "Лента".

...
Новите антируски санкции на САЩ пак сринаха рублата, констатира "Лента".
Коментари Харесай

Медия от Москва: Рублата се срина в очакване на нови санкции на САЩ срещу Русия

Новите антируски наказания на Съединени американски щати отново сринаха рублата, установи "Лента ".

Снощи доларът и еврото покачиха курса си по отношение на рублата, откакто Държавният департамент разгласи, че Съединени американски щати постановат на Русия нови стопански наказания, написа електронният вестник. По данни към 23.59 ч. българско време поскъпналият $ бе стигнал 65,55 рубли, а еврото - 76,12 рубли, показва той.

След като през март в Солсбъри бяха отровени някогашният съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал, Съединени американски щати откриха, че съветското държавно управление е употребило химическо или биологическо оръжие в нарушаване на интернационалното право. Съгласно американския закон за химическите оръжия това води до налагане на стопански наказания, които евентуално ще влязат в действие в края на месеца, съобщи в официално съобщение говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Руското посолство в Съединени американски щати съобщи, че счита новите наказания за "драконовски " и оповестени "под фиктивен претекст ", написа "Известия ". Руските дипломати не са получили доказателства от американска страна. Предложили са да бъде оповестена кореспонденцията им с Държавния департамент по "случая Скрипал ". Вашингтон не е дал отговор, добавя "Ведомости ".

Според поискал анонимност върховен представител на Държавния департамент, приказвал пред публицисти, новите наказания ще обиден на процедура всички съветски държавни предприятия, а в тях са заети близо 40 на 100 от служащите, показва вестникът в различен материал. По думите на служителя резултатът от новите ограничавания може да обхване до 70 на 100 от съветската стопанска система, при все това тези данни може да не са напълно точни, добавя "Ведомости ".

Санкциите ще оставят Русия без електронни устройства поради Солсбъри, тревожи се "Московский комсомолец ". Ако до три месеца Русия не подсигурява, че в бъдеще няма да употребява химически и биологически оръжия, в случай че не допусне инспектори от Организация на обединените нации за инспекция, управляващите на Съединени американски щати може на практика да спрат износа и вноса на артикули от Русия, твърди изданието "Реалное время ".

Печатът напомня вчерашни изказвания на върховен представител на Държавния департамент, съгласно който плануваните наказания засягат износа на електроника и съоръжение, свързани с националната сигурност, само че ще се прави изключение за галактическото съдействие и други области - всеки случай ще се преценя настрана. След въвеждането им Русия ще разполага с 90 дни, с цел да подсигурява, че повече няма да употребява химически оръжия и да позволи инспекции от страна на Организация на обединените нации и други интернационалните организации. Ако това не стане, ще бъде наложена втора поредност, "по-драконовски " наказания, в това число съветски самолетни компании да не бъдат допускани до американските летища и даже да бъдат прекратени дипломатическите връзки сред Москва и Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР